9 Eylül 2013

Zincir Mağazaları için Foursquare Sayfası Açmak ve Yönetimi

Foursquare Sayfa Açmak

Foursquare'de birden fazla şubeniz var ve satın almışsanız, satın aldığınız yerleri zincir mağaza olarak atayıp tek bir sayfada toplayabilirsiniz. Bunun için önce mekan sayfası açmanız gerekmektedir ve Kurumsal Twitter adresinizi bu sayfaya bağlamak zorundasınız.

Mekan sayfası buradan oluşturabilirsiniz. Mekan sayfanız için gerekli Twitter ve Facebook adresini girip bilgilerinizi ekleyiniz.

Şimdi gelelim satın aldığınız yerleri(Şubeleri) oluşturduğunuz mekan sayfasına eklemeye. Hesaplarınız dan satın aldığınız yeri seçin ve yönetim arayüzünü açın. Kaydı yönet kısmını gelin. En aşağıda Gelişmiş Araçlar dan Bu konumu bir zincire ekle sekmesine tıklayın.

Önemli: İşletme sahipler asla işletmenin adı ile Kişisel hesap açar gibi Foursquare hesabı açmamalı. Çünkü açtığı hesapta insanları eklemek, yorum yapmak ve en kötüsü bilmeden Twitter adresini hesap ile bağlayıp, Kendi işletme sayfasının link yapısının bozduğunun farkında olmuyor. Bunu birkaç kurumsal olmayan ve kurumsal olmaya çalışan Kobi düzeyindeki işletmeler gördük. İşletme sahibi kendi kişisel adı ve bilgileri ile Foursquare'i kullanmalı ve kendi hesabından işletme sayfasında Manager olarak sadece sayfayı yönetmesi daha uygundur.

Kendi kişisel hesabı ile Mayor olur veya gelen insanları ekler, onlara yorum yapar. Bunları işletme sahibinin kendi bileceği bir iştir. Fakat asla işletme adı ile hesap açıp birde Twitter ile bağlamayın çünkü işletme sayfasının link yapısı bozuluyor.

foursquare mekanlar

Açılan sayfada tüm satın aldığınız yerler gelecektir. Aynı zamanda buradan da ulaşabilirsiniz. Bir zincirin parçası değil olarak işaretlendi yazısı göreceksiniz şubenizde. Geri Al butonuna basın. Bir Zincirin Parçası butonuna tıklayın ve oluşturduğunuz mekan sayfasını oradan seçerek onaylatınız.

foursquare mekanlar

Tüm şubelerinizi bu yöntem ile tek bir sayfa ekleyip toplu şekilde yönetebilir ve tavsiye yazıları bırakabilirsiniz. Aynı zamanda şubelerinizi daha kolay erişmek için öneri listesi de oluşturabilirsiniz. Bunu da başka bir makalede anlatacağım.

Burak Avcıoğlu