27 Kasım 2014

Site Analizinde Yeni Ölçüt: Majestic Trust Değeri

Majestic Trust Değeri Ölçme

SEO konulu makalelerimde site analizi araçları ve SEO için site analiz değerlerinden bahsetmiştim. Webmaster'lar tarafından ilk ölçüt genelde PageRank oluyor. PR değeri 4 ve üzeri olanlar iyi seviyede sitelerdir. Bir diğer ölçüt olan TrustRank'ın ise henüz bir analiz sitesi şuan yok. Bu değer genelde sitenin index sayısı, PR değeri gibi ölçütler alınarak belli bir algoritma sonucu verilir.

SEO konusunda önemli bir site olan Majestic SEO'nun Backlink ve çeşitli site değerlerini aldığı yeni site analiz ölçütü Majestic Trust değeri şuan PageRank'tan sonra ikinci önemli bir değer olarak Webmaster'lar arasında kabul görüyor. Chrome tarayıcısına Majestic Backlink Analyzer eklentisini yükleyerek bu ölçümlemeyi sizde yapabilirsiniz.

Webmaster'lar tarafından Majestic Trust değeri 20 ve üstü olan siteler daha çok ilgi görüyor. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızın sağ üst köşesinde sarı yıldız şeklinde göreceksiniz. Herhangi bir siteye girip yıldıza tıklayınca Majestic Trust değeri orada yazacaktır. İlk resimde wmaraci.com sitesini örnek olarak ölçtüm ve 48 değeri çıktı. Sizde kendi sitenizi ölçüp Majestic SEO'nun sunduğu bu detaylı analizden yararlanabilirsiniz.