11 Ocak 2014

İnternet Kimliği Organizasyonu: Internet Identity IID

Internet Identity IID

İnternet Kimliği Organizasyonu(Internet Identityyada IID, Amerika'da Washington, Tacoma da bulunan 1996 yılında kurulmuş özel İnternet güvenliği şirketidir. Genel olarak e-dolandırıcılığa ve kötü amaçlı yazılımlara karşı çalışmalarda, domain kontrolleri hakkında, finansal hizmet veren firmalar için güvenlik hizmeti, e-ticaret, sosyal ağ kurma ve İnternet hizmet sağlayıcısı şirketlerinde içeren tüm bu konularda destek vermektedir.

Microsoft ise Domain Savunma Programında partner olarak IID'yi kullanıyor. Diğer müşteriler ise, BECU( Boeing Employees Credit Union) Monster.com ve Yakima Valley Credit Union Şirketlerini kullanmaktadırlar.

IDD 1996 yılında, müşterilerine domainleri için yönetim servisi sunuyordu. 1997'de şirket ilk e-dolandırıcılık saldırısını çözmüş ve ortadan kaldırmıştır. O günden itibaren sürekli gelişerek hemen hemen tüm siber saldırılara karşı şirketlere koruma sağlamaktadır.

Aynı zamanda Facebook ile de çalışan IID İnternet üzerindeki Phishing(Yemleme) saldırısı yapan domain adreslerine de bir takım uyarılardan sonra  İnternet üzerinden banlama yetkisine sahip. Örnek olarak sitenizde /facebook.htm adında bir saldırı dosyası bulunduruyorsunuz. Önce size mail veya (+1 253 590 4100) telefondan arayarak size ulaşır ve uyarırlar. Dosya kalkmadığı halde ve saldırı devam ettiği süre zarfında domain adresinizi elinizden alabilirler.

Internet Identity IID

Ürünler ve Servisleri

Active Secure: Bu servis ile şirketlerin İnternet yapılarının yönetimlerinin güvenlikleri hakkında çeşitli çözümler sunuyor. Çözümler arasında ActivteTrust DNS, ActiveControl ve Active Knowledge var. Servis; İnternet saldırıları, e-dolandırıcılık, kötü amaçlı yazılımlar ve Domain Name System korsanlığına karşı koruma sağlıyor.

Active Trust DNS: Saptar, teşhis koyar ve DNS güvenliği ve yapılandırma sorunları azaltarak bu alanlarda şirkete güvenlik sağlar. Ayrıca servisin bu özelliği 2009 yılının Aralık ayında Twitter'ın DNS korsanlığına yardımcı olmuştur.

Active Control: Şirketlere; e-dolandırıcılık ve kötü amaçlı yazılımlar hakkında çözümler sunar. Böylece şirketler, İnternet markalarını güvence altına alabilir. Active Control genellikle Power Shark olarak da bilinir.

Active Knowledge: En güncel, zararlı IP adreslerinin, domainlerin, e-maillerin ve şirketler için kötü sonuç yaratan "kötü oyuncuların" şirkete kötü bir sonuç yaratmaması için engellenmesini sağlar.

IDD şirketi güvenlik alanında bir çok pozisyonda liderliği elinde tutmaktadır. Bunların arasında; Anti-Phishing Working Group(APWG), Internet Corporation for Assigned Names and Numbers(ICANN) ve Messaging Anti-Abuse Working Group(MAAWG) gibi büyük şirketler ile de çözüm ortaklığı vardır.

Hazırlayan: Burak AVCI
Çeviri: Ercan UYMA