25 Mart 2021

Android Mobil Oyunu Rise of Empires: Ice and Fire İncelemesi ve Samsung Game Launcher & Booster Uygulama Analizi

Rise of Empires: Ice and Fire

Samsung S20 Plus cihazımda yeni çıkan Android oyunları inceleyip zaman buldukça sizlerle paylaşacağım ve incelemelerimi aktaracağım. Şu aralar sıklıkla Google mobil reklamlarında çıkan ve eski kült oyun olan Age of Empires'a kendini benzetmeye çalışan hatta reklam müziklerinde ve görsellerinde Age of Empires'ı kullanan, Long Tech Network Limited firması tarafından geliştirilip yayıncılığı yapılan Rise of Empires: Ice and Fire mobil oyununu yükleyip oynama fırsatım oldu. Öncelikle ilk izlenimimi söylemem gerekirse; mobil reklamlar ile pompalanan oyunların kalitesi ve grafiği çok iyi çıkmıyor. Özellikle Rise of Empires'ın reklamlarında direkt Age of Empires 2 görselleri kullanılmıştır fakat oyundaki görsellerin bununla hiçbir alakası yoktur. Grafikler çok kötü değildir oyunun hakkını yemeyelim fakat Age of Empires ile uzaktan yakından hiçbir havasını vermemektedir.

Rise of Empires oyunu tahmin edebileceğiniz gibi kendinize ait kale ve yerleşke kurup binalarınızı geliştirerek ilerleme katettiğiniz bir oyundur. Envanterinizde bir de ejderha vardır ve size ait bu ejderhayı geliştirerek savaşta ve bina yapımında kullanabilirsiniz. Oyunda ayrıca bir savaş modu yoktur sadece kendi yerleşkenizi geliştirip kendi bölgelerinizdeki bina geliştirme, avcılık yapma, maden kazma gibi işler için ekrana dokunuyorsunuz. Oyunda tonlarca görsel ve tıklanması gereken geliştirme vardır ki bu yüzden oyundan biraz soğudum. Açıkçası bu kadar dağınık ve birden fazla envanter için oyunda dokunmatik tıklatma işlevi oyunu amacından saptırmaktadır. Profesyonel ve ücretsiz oyunlar da da (Örneğin Need for Speed: No Limits) reklam izletme ve reklama teşvik hareketleri vardır fakat oyun içi çok fazla dağınık envanter ve karakter yönetimi yoktur. Bundan dolayı oyunu pek sevmedim bir de savaş modu olmadığı için oyun pek sarmadı diyebilirim.

Rise of Empires: Ice and Fire

Rise of Empires: Ice and Fire

Rise of Empires oyunu temelde anlattığım gibi bina geliştirme ve koca bir harita yönetimi vardır. Haritadan da köylere, kasabalara veya haydut düşmanlara saldırabilirsiniz. Dünya haritasını açtığım zaman bir zamanlar Mynet'de Web Browser tabanlı ve Çin yapımı MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) olarak bilinen Ministry of War oyunu aklıma geldi. Dünya haritasındaki grafikleri neredeyse aynı diyebilirim. Oyunun müziği ise başlangıçta Age of Empires ile giriş yapıp sonradan değişiyor. Oyun içeriğinde generaller, binalar, çağrılan veya çağrılmayan karakterler, hepsinin gelişmesi için alt görev ve maddeler, detaylı ve gereğinden fazla kaynaklar ve kaynak yönetimi, günlük aylık ve haftalık görevler gibi daha adını sayamadığım birçok dokunmatik tıklama işlemleri ve ritüelleri vardır. Aşırı ve gereksiz her gün yaptığınız dokunmatik işlemlerin Zikirmatik uygulamasından farkı yoktur.

Rise of Empires: Ice and Fire

Rise of Empires: Ice and Fire

Sonuç olarak oyuna pek ısınamadım ve telefonumdan kaldırdım. Bir daha yükleyip oynayacağımı sanmıyorum fakat denemek isteyenler Google Play markette Rise of Empires: Ice and Fire olarak oyunu aratıp indirebilir. Yayıncı kuruluş Long Tech Network Limited olup Strateji Oyunları kategorisinde ve ücretsiz yayınlanan bir oyundur. Google Play markete umarım ileride Disable veya engelleme dediğimiz sevmediğimiz uygulama ve oyunları listelerde görmeme seçeneği gelir.

Android'de mobil reklamlarda çıkan ve grafikleri bakımından pek tavsiye etmediğim oyun listesi ise aşağıdaki gibi olup ara ara bu listeyi sizler için güncel tutmaya çalışacağım.

* Rise of Empires: Ice and Fire (Company: Long Tech Network Limited)

* Last Shelter: Survival (Company: Long Tech Network Limited)

* State of Survival: Survive the Zombie Apocalypse (Company: KingsGroup Holdings)

* Rise of Kingdoms: Lost Crusade (Company: Lilith Games)

* Rise of the Kings (Company: ONEMT)

* King of Avalon: Hakimiyet (Company: Century Games Limited)

* Guns of Glory: Demir Maske (Company: Century Games Limited)

* War and Order (Company: Camel Games Limited)

* World at War: WW2 Strategy MMO (Company: Erepublik Labs)

* Pubg Mobile ve Pubg Mobile Lite (Company: Tencent Games) Halen ısınamadım bu oyuna.

Samsung Game Launcher & Booster

Samsung S20 Plus'da bulunan ve Galaxy Store'dan indirebileceğiniz Samsung Game Launcher & Booster uygulamasından biraz size bahsedeceğim. Genelde telefon içerisinde yüklü olarak gelen uygulamanın en güzel özelliği Google Play'den veya Galaxy Store'dan yüklediğiniz hiçbir oyunun kısayolunu menü veya ana sayfaya taşımayıp hepsini tek bir platformdan yönetiyor olmanızdır.

Samsung Game Launcher uygulamasını açarak kitaplık kısmından oynamak istediğiniz oyunun uygulama logosuna tıklamanız yeterlidir. Oyun hakkındaki gelişmeleri, videoları ve haberleri buradan takip edebilirsiniz. Ayrıca oyun geçmişi olarak bilinen kısımda oyunu kaç saat oynadığınız ve ne aralıklar ile oynadığınız gibi istatistik bilgileri de yine Game Launcher uygulamasından takip edebilirsiniz. Oyunlarda belli süre zarfında bazı envanter veya gelişmesi gereken zamanlayıcı görevleri beklersiniz. Bu görevler tamamlanınca oyun bildirimine düşer ve size haber verir.

Samsung Game Launcher & Booster

Son olarak Game Launcher uygulamasında oyunlarınızın performans yönetimini ayarlayabilirsiniz. Düşük veya yüksek yenileme hızı, Ekran görüntüsü alma formatı, oyun performansı ve pil tüketim ayarı, otomatik tam ekran modu gibi birçok ayarı tek bir platformdan yapabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.