31 Ocak 2021

Paulaner München Oktoberfest Bier Alman Birası Değerlendirmesi - Alman Festival Birası

Paulaner München Oktoberfest Bier Alman Birası Değerlendirmesi - Alman Festival Birası

Ünlü Alman bira markalarından Paulaner birasının incelemesini birkaç gün önce yapmıştım. Premium manastır bira serilerinden biri olan Paulaner München Weissbier hem içimi keyifli hem de verdiği kalite haz ile gerçekten mükemmel bir biradır. Bildiğiniz gibi Almanya'da her yıl düzenlenen ve tüm dünyadan binlerce katılımcının geldiği bira festivali olan Oktoberfest etkinliğinde 7 milyon litreden fazla bira tüketilmektedir. Paulaner München markası da bu güne özel günlük bira olarak tükettiğimiz Oktoberfest serisini üretmiştir. Başlarda Premium kategorisine almalı mıyım diye düşündüm fakat Oktoberfest serisini içince günlük bira kategorisinde olması gerektiğine karar verdim.

Paulaner München Oktoberfest serisi aynı markanın diğer Premium manastır biraları ile benzer değildir. Daha az dinlendirilmiş ve günlük bira tüketimi için hazırlanmış bir bira türüdür. Adından da anlaşılabileceği gibi Oktoberfest etkinliği için hazırlanan bir bira olduğu için dinlendirme, bekletme gibi işlemler daha kısa olacaktır. Tabii bu yaptığım yorumlar biranın kötü olduğu anlamına gelmiyor, Paulaner kalitesi biranın her yudumunda vardır. Sadece Premium bira değildir.

Paulaner München Oktoberfest Bier Alman Birası Değerlendirmesi - Alman Festival Birası

Paulaner München Oktoberfest birasının şişe tasarımından başlayarak tanıtacak olursam; günlük biralarda olduğu gibi 50 CL'lik kahverengi şişelerde satılan bir biradır. Şişe üzerinde Paulaner markasına ait Aziz'in logosu mevcuttur. Açıkçası Premium bir markanın 50 CL'lik şişe versiyonunu görünce hemen aldım çünkü kaliteli bir markayı uzun soluklu tüketmek gerçekten keyif verici bir durumdur. Oktoberfest birası açık renkli sarı bir biradır. Weissbier serisine göre sarı rengi daha açıktır ve altın sırasına yakındır. Aynı biranın Oktoberfest Marzen Lager olarak bilinen koyu renkli kehribar renkte üretilen birası da vardır fakat Türkiye'de onu henüz bulamadım. Belki ilerleyen günlerde o da gelir.

Oktoberfest birasının içerisinde su, arpa maltı, şerbetçi otu ve bira mayası bulunmaktadır. Biradaki alkol oranı ise hacmen %6'dır. Türkiye'deki ithalatçısı Karagözoğlu Dış Ticaret A.Ş. firması olup birayı Migros ve Macrocenter gibi seçkin marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Tekrardan uyarıyorum bira alırken mutlaka arkasındaki son tüketim tarihine bakarak alın ve günü geçmiş bira tüketmemeye özen gösteriniz. Oktoberfest serisinin Türkiye'de tek dezavantajı fiyatıdır. Fiyatı neredeyse 30 TL'ye yakın bir bira olup keşke 50 CL'lik versiyonun fiyatı 20-22 TL civarlarında olsaydı dediğim biradır.

Paulaner München Oktoberfest Bier Alman Birası Değerlendirmesi - Alman Festival Birası

Paulaner München Oktoberfest birasının tadım kısmından biraz bahsedecek olursam; köpük oranı yeterli derecede kalıcı olup gövde tipi dolgundur. Oktoberfest birası ne tam seyreltilmiş aşırı hafif bira gibi durmaktadır ne de aşırı Premium havası vardır. Orta karar ve içimi keyifli fakat eğlencesi hemen bitmeyen ve uzun soluklu süren bir biradır. Günlük biralar arasında tavsiye edebileceğim güzel bir harmandır.

Ürün: Paulaner München Oktoberfest Bier (Açık Renkli Bira, Altın Sarısı)
Kutu: 50 CL'lik Kahverengi Paulaner Şişesi
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %6
Fiyat: 28,95 TL (Ocak 2021)
Üretim: Paulaner Brauerei Gruppe Gmbh & Go. Kgaa (Almanya-Münih)
Distribütör: Karagözoğlu Dış Ticaret A.Ş.
Barkod: 4066600612049

Günlük veya bar birası olarak bilinen markaların sıralamasına Paulaner München Oktoberfest birasını ekleyerek tekrardan listeyi güncelledim. Fiyatı Türkiye'de pahalı olabilir fakat içebileceğiniz en iyi günlük biralardan biridir.

A) Günlük Bar Birası Sıralaması ve Marka Tavsiyesi
1) Paulaner München Oktoberfest Bier (Almanya)
2) Budweiser Budvar B:Original (Çek Cumhuriyeti)
3) Efes Özel Seri - Cold Filtered (Türkiye) Fiyat ve Performans Birasıdır, Tavsiye Ederim.
4) Tuborg Filtresiz (Türkiye)
5) Amerikan Budweiser (Bud) (Amerika)
6) Carlsberg (Danimarka)
7) Beck's (Almanya)
8) Tuborg Gold (Türkiye)
9) Heineken Diplome D'Honneur Amsterdam 1883 (Hollanda)

B) Farklı Deneyim
* Tuborg Kırmızı Special Kutu 50 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Tuborg Kırmızı Shot Special Kutu 25 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Efes Xtra (Extra) Bira Kutu 50 CL (Alkol %7.5)
* Efes Xtra (Extra) Shot Bira Kutu 23 CL (Alkol %9)

C) Kaybedenler
* Efes Malt (Açık Renkli Bira)
* Türk Tuborg Amber (Koyu Renkli Bira)
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL
* Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.