1 Mayıs 2013

Dizin Siteleri ve SEO için Önemi

Dmoz Kayıt Etmek Dizin Siteleri

Web sitenizin SEO çalışması için yapılan çalışmalardan biride, sitenizi dizin sitelerine eklemektir. Siteniz hangi kategoride ise (Oyun, Firma, Bilim Teknoloji, Sağlık vs) o kategorilere ekleyerek sitenizin tanıtımını aynı zamanda imlenmesini de sağlıyorsunuz.

Dizin sitelerinde önemli olan kaliteli dizin siteleri bulup onlara adresinizi eklemektir. Her dizin sitesine adresinizi eklemeniz gerekmez. Kaliteli maksimum 10 dizin sitesi bulsanız siteniz için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Peki kaliteli dizin sitesi olduğunu nasıl anlayacağız?
www.searchenginenews.com/ssitool adresinden dizin sitesini sorgulayarak, 50-60 puandna yukarısını alan dizin sitelerine adresinizi eklemenizi öneririm. Düşük puanda olan siteler ya yeni açılmıştır yada popüler olmayan spam dizin siteleridir. Adresinizi oralara eklemeyi tavsiye etmiyorum.

Dizin Siteleri
www.dmoz.org (En önemli dizin sitesidir ve Google'ın Projesidir. Dmoz'da önemli olan siteyi doğru kategoride bulup önermektir. Bunun için benzer sitelerin Dmoz kayıtlarına veya anahtar kelimenizi Dmoz'da aratarak doğru kategoriyi bulup ekleyiniz. Açıklama kısa ve öz olsun.)

www.opdip.com (Önemli bir Ulusal Açık Dizin Projesidir)