10 Ekim 2014

Tıraş Sonrası Erkek Cilt Bakımı için Kil Maskesi Uygulaması

Tıraş Sonrası Erkek Cilt Bakımı için Kil Maskesi Uygulaması

Birçok erkek tıraş sonrası cildin yıpranmaması ve doğal kalması için bakım uygulamıyor, konu hakkında pek bilgisi olmadığı için tıraş kolonyası sürüp güne devam ediyor. Tıraş sonrası haftada bir uygulanan kil maskesini aşamalı olarak size anlatacağım. Bu sayede cilt hem kendini toparlıyor hemde siyah gözenek ciltte pek oluşmuyor.

Tıraş seti olarak beş bıçaklı Gillette marka ürünleri öneriyorum. Gillette dışındaki markalar cilde hasar verebiliyor. Tıraş köpüğü olarak yine Gillette'in tıraş jellerini öneriyorum. Tıraştan sonra genelde ben tıraş kolonyası yerine Balsam öneriyorum. Hem cildi yumuşak tutuyor hemde yakmıyor.

Kil maskesi uygulaması yapacağımız için şu an balsam kullanmayacağız. Kil uygulaması dışında tıraş sonrası Balsam kullanabilirsiniz. Sakal tıraşı ve sonrası işlemleri için güncel olarak tuttuğum Erkek Sakal Tıraşı Seti ve Tıraş Sonrası Ürün Önerileri yazımı inceleyebilirsiniz.

Erkek Sakal Tıraşı için Öneriler;
* 5 Bıçaklı Gillette Fusion ProGlide FlexBall (Tıraş Bıçağı)
* 5 Bıçaklı Gillette Fusion Power (Tıraş Bıçağı)

Tıraş Sonrası (Balsam ve Tıraş Kolonyası)
* Arko Tıraş Kolonyası Black Edition (Tıraş Kolonyası)
* Arko Men Gold Power (Tıraş Kolonyası)
* Arko Maximum Comfort (Tıraş Kolonyası)
* Nivea Men Sensitive After Shave Balsam (Balsam)

Yukarıda sakal tıraşı için 5 bıçaklı Gillette ve mavi jel susuz köpüren tıraş köpüğü ile tıraş sonrası Balsam ve tıraş kolonyası için önerdiğim ürünleri sıraladım. Sizde sakal tıraşı olurken yukarıdaki ürünleri kullanabilirsiniz.

Sakal tıraşı ve erkekte sakal bırakma konusuna gelecek olursak, Arkadaşlar yüz tipinize kirli sakal veya şekil verilmiş sakal dışında bir sakal modeli yakışmıyor ise kesinlikle salak bırakmayın. Sadece yanak kıllarını alsam yeter demekle kalmayın sakalınızı komple alın. Gerçekten bir karizma görünüş size katmıyor ama herkes bırakıyor ben de bırakayım kafasındaysanız bundan vazgeçin.

Tıraş olduktan sonra yüzümüzü sabunlu suyla yıkayıp kuruluyoruz. Sonra yüzdeki ölü deri ve siyah gözenekleri temizlemek için Ossion Yüz Temizleme Toniği 200 ML kullanabilirsiniz. Pamuk ile yüz ve çevresine uygulanarak siyah noktaları temizleyin. Göz çevresine fazla sürmeyiniz. Ortalama fiyatı 5-10 TL'dir.

Tıraş Sonrası Erkek Cilt Bakımı için Kil Maskesi Uygulaması

Yüz temizleme toniği ile yüzümüzü temizledikten sonra Kil maskesi uygulamasına geçebiliriz. Kil maskesi için önereceğim marka Zenix Argan Yağı Kil Maskesi 400 ML  Ortalama fiyatı 15-20 TL'dir.

Zenix Argan Yağı Kil Maskesi

Tüm yüze ve etrafına Argan yağlı Zenix maskesini uygulayıp 20 dakika kurumasını bekledikten sonra duş alabilir veya yüzünüzü suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Cilde herhangi bir zararı yoktur. Piyasada araştırdım en kalitelisi ve birçok erkek kuaföründe kullandığı markadır Zenix.

Haftada bir defa bu uygulamayı yapabilirsiniz. Erkek cilt bakımı için hem zararsız hem de en iyi uygulama kil maskesidir. Birçok erkek kuaföründe bu markayı ve uygulamayı görebilirsiniz. Tüm ciltler için geçerlidir; yağlı ve kuru.

Cildi siyah nokta ve sivilcelerden arındırır, cildin yağ dengesini ayarlar. Cilde daha sağlıklı görünüm kazandırır. Ayrıca haftada bir düzenli kullanım sonucunda cilt hücrelerini yenileyerek daha genç bir cilde kavuşulmasını hedefler. Kil maskesi hakkında detaylı bilgileri İnternet'ten bulabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 02.10.2020