22 Temmuz 2015

Samsung Galaxy S4 i9500 Stock Rom Yükleme Rehberi

Samsung Galaxy S4 i9500 Stock Rom Yükleme

Samsung Galaxy S4 i9500 model için Stock Rom yüklemeyi anlatacağım. Stock Rom hakkında biraz bilgi verecek olursak; Cihaz üreticilerinin ürettiği orijinal yazılımlara Stock ROM adı verilir. Cihazların Stock ROM'ları da internet üzerinden temin edilebilmektedir. Herhangi bir sebepten dolayı cihazınızı ilk alındığı günkü haline döndürmek isterseniz internetten cihazınızın Stock ROM'unu bulup yükleyebilirsiniz. Örneğin, Custom ROM yükledikten sonra tekrar orijinal yazılıma dönmek isterseniz Stock ROM yükleyerek bunu yapabilmeniz mümkün.

Android 5.0 Lollipop S4 i9500 Türkiye modellerine halen gelmediği için bizde başka ülkeler için çıkan Lollipop orijinal sürümlerini kullanacağız. Firmware for GT-I9500 adresinden güncel Stock Romları bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy S4 i9500 Stock Rom yükleme işlemine başlayalım;

1) Telefonunuzda Ayarlar >Daha Fazla> Cihaz Hakkında >Yapım Numarası yazan sekmeyi en az 7 defa üst üste tıklayın ve geliştirici modu etkinleştirin. Sonra Ayarlar menüsüne geri dönün ve burada “Geliştirici SeçeneklerindeUSB Hata Ayıklama Modunu” aktif edin.

2) Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve bir süre Driver’ların yüklenmesini bekleyin. Aynı zamanda Galaxy S4 Driver dosyasını indirip bilgisayarınıza yükleyin Yükleme işlemi bittikten sonra telefonun USB kablosunu bilgisayardan çıkarın ve bilgisayar ile bağlantısını kesin.

3) Stock Rom kurmak için Odin programını bilgisayara indirin, inen dosyayı klasör şeklinde masa üstüne çıkarın. (Odin3 v3.09.3) Kullanın

Samsung Galaxy S4 Download Mode

4) Samsung Galaxy S4 Download Mode Durumuna Alın
Telefonunuzu kapatınız. Telefon kapalıyken  Alt Ses Düğmesi(Ses kısma) + Home tuşu + Güç düğmesine aynı anda basılı tutun. Birkaç saniye sonra Warning yazılı bir ekran gelecek, Bu ekranı görünce Üst Ses Düğmesine(Ses Açma) basın ve Android logolu yükleme ekranı gelecektir.

Samsung Galaxy S4 Download Mode

5) Telefonunuzu USB kablosu ile tekrar bilgisayara bağlayın. Windows uyarı vermezse veya Donanımınız başarı ile kuruldu türünden mesaj aldığınızda telefonunuz bağlanmıştır.

6) Odin programını açın ID:COM kısmında mavi şeklinde Port kutucuğu aktifse telefon bağlanmıştır. “Auto Restart ve Reset Time” kutucukları işaretli değilse işaretleyin, “AP” kutucuğunu işaretleyin ve “AP” butonuna tıklayarak sitemizden veya başka bir yerden indirdiğiniz “.tar .md5″ uzantılı rom dosyasını seçin. Bu arada bu anlatım tek dosyalı Stock ROM için geçerlidir.

Odin 3 Samsung Galaxy S4 i9500 Stock Rom Yükleme

7) Her şey hazırsa Start butonuna tıklayın ve işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bittikten sonra telefonunuz otomatik açılacaktır USB kablosunu bilgisayardan artık çıkarabilirsiniz.

NOT: Tek dosyalı Firmware sürümleri çoğunlukla non-wipe olurlar yani eski verileriniz ve ayarlarınızı silmez. Temiz bir yükleme olması ve olası kapanmaya zorla, durduruldu gibi hataların önüne geçmek için Recovery Moddan Wipe seçeneklerini uygulayarak temizleme işlemi yapmanızı tavsiye ederim.

Burak AVCI - Update: 07.11.2021