16 Ekim 2013

Low Orbit Ion Cannon (LOIC) DDOS Yazılımı

LOIC

Low Orbit Ion Cannon veya kısa adı ile LOIC programı Praetox Technologies tarafından yazılıp, geliştirilen daha sonra açık kaynak olup tüm herkes tarafından geliştirilmeye açılmış DoS stres test veya diğer bilinen işlevi ile DDOS saldırı programıdır.

C# yazılım dili ile yazılan programın Java versiyonu da mevcuttur. İnternet üzerinde bilinen ve tüm herkes tarafından geliştirilmeye açık en ünlü DDOS saldırı programı diyebiliriz.

Programın kullanımı basittir. Windows, Linux ve MacOS platformlarında kullanabilirsiniz. Hedef siteye TCP ve UDP paketleri göndererek flood işlemi yapmaktadır. Amaç; hedef Server veya siteyi çevrimdışı bırakmaktır. Ne kadar fazla insan eş zamanlı olarak programı kullanırsa o kadar çok işe yarayacaktır. Botnet ağları bunun için vardır. Programı tek başınıza kullanmanızın çok bir yararı yoktur. Birden fazla kişi organize olup kullanmalı ve Botnet ağı oluşturulmalıdır. Aşağıdaki resimde basit şekilde kullanımı anlatılmış inceleyebilirsiniz.

LOIC

Anonymous grubunun Türkiye'de BTK için organize ettiği siber saldırıda çoğu bilgisayar kullanıcısına IRC ve Sosyal Medyadan programı indirilip kullanılması için bilgi verilmiştir. Çoğu insan programı eş zamanlı kullanarak Anonymous ile birlikte BTK'nın sitesini bir kaç dakikada olsa çevrimdışı bırakmayı başarmıştır.

LOIC veya HOIC olarak değiştirilen EXE yapılı bu yazılımları bilgisayarınızda kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü derlenmiş ve direk son kullanıcı tarafından Windows üzerinde çalıştırılabilir yazılımlar sizi bir Botnet ağının parçası olmayı sağlıyor. Zaten bilgisayarınızda güvenlik programı kullanıyorsanız zararlı yazılım olarak algılayacaktır. Yinede kullanmak isterseniz Deep Freeze kurulu bilgisayarlarda deneyebilirsiniz.

Bazı Derlenmiş ve EXE(Executable) halde Windows üzerinde çalışır halde olan D/DoS stres test yazılımları;

HOIC: en.wikipedia.org/wiki/High_Orbit_Ion_Cannon
HOIC: sourceforge.net/projects/highorbitioncannon
HTTP Flooder Cannon: sourceforge.net/projects/httpcannon
UDP Flooder: sourceforge.net/projects/udpflooder

Kaynaklar
LOIC C# versiyon
LOIC Java versiyon
LOIC Java Source Code
LOIC GitHub
CloudFlare

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.