15 Ocak 2023

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kırılmaz Cam ve Telefon Kılıfı Modelleri

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kılıf

Samsung Galaxy Note 20 Ultra model telefonum için sizlere AliExpress üzerinden satın aldığım kırılmaz cam ve telefon kılıfı modellerini toplu şekilde bu yazımda paylaşıp sizler için güncel tutmaya çalışacağım. Cihazı tanıttığım ana yazımda bazı kılıf modellerini sizler için paylaşmıştım fakat Amiral seviyesindeki bu cihazı birkaç yıl kullanmayı düşündüğüm için ara ara yeni model kılıflar alarak sizlere bu modelleri sunacağım. Bildiğiniz gibi akıllı telefonların fiyatları aşırı pahalandı. Eğer Apple veya Android olarak Amiral seviyesinde bir cihaz kullanıyorsanız mutlaka hemen elden çıkarmayın ve pilini yenileyerek devam etmenizi öneririm. Her sene veya iki senede bir cihaz değiştirmek artık pek akıllıca değil çünkü bütçeyi yoruyor. Son gelen haberlere göre de artık telefonlar 3 taksit yapılabilecek. Beyaz eşyadan daha pahalı olan bu cihazları tek kalemde satın almak artık eskisi gibi kolay değil. Samsung Galaxy Note 20 Ultra cihazını geçen sene Mart 2022 ayında 12 bin TL civarında almıştım bugün Ocak 2023 itibariyle fiyatı 26 bin TL bandına gelmiştir. 2020 model bir cihaz için fiyatlar bu noktaya geldiyse Apple iPhone modellerini varın siz düşünün. İlk olarak kırılmaz camdan bahsederek konuya girmek istiyorum. Telefonu ilk aldığım yer kırılmaz camı kendisi kusursuz takmıştı ve bu film beni tam bir yıl götürdü diyebilirim. Üzerinde bir sürü derin ve kılcal çizikler oluştu. Camı çıkardığımda ise ana ekranda hiçbir çizik olmayıp tertemizdi. Bu yüzden mutlaka telefonlarınıza kırılmaz cam taktırmayı öneririm. İster Amiral telefon olsun ister Orta Segment bir cihaz olsun mutlaka kırılmaz cam taktırın. Cam önerisi olarak da şeffaf klasik modeli öneririm. Mat, Dark, Hayalet ve Siyah olarak bilinen modeller ekran ışığını aşırı kırdığı için bu cam çeşitlerini asla önermiyorum.

AliExpress üzerinden Temperli Kırılmaz Cam olarak Hydrogel Film Full Cover ekran koruyucusu olarak aratabilirsiniz. Özellikle olarak 5D, 9D, 50000D, 99999D gibi seçenekler çıkacaktır. Note 20 Ultra cihazının ekranı kavisli olduğu için kavisli ekranlarda cam filmlerde 3D, 5D ve 9D gibi kavramlar yazmaktadır. Önereceğim modeller ise 4 adet şeklinde satılan 9D kırılmaz camlardan almanız olacaktır. Kutu içerisinde dört adet kırılmaz cam, hava baloncuklarını düzeltmek için düzeltici karton kart ve temizleme kurulama için Dry Wet silme aparatları mevcuttur. Kırılmaz camı ister kendiniz takınız isterseniz bilen bir telefoncuya taktırınız. Genelde kavisli ekranlara cam film yapıştırmak çok kolay olmuyor. Bu yüzden iyi bir telefoncuya yaptırmanızı tavsiye ederim. Kötü takılan ekran koruyucusunda kavis tarafında boşluklar ve hava kabarcıkları kalabiliyor. İsterseniz kısa kısa hem ne kadar fiyata bu dört adet kırılmaz camı aldığımı ve nerede taktırdığı mı yazayım birde Samsung marka Amiral telefon ve Tablet önerilerini de yazımda ekleyerek sizlere ön bilgi vermek isterim. Bildiğiniz gibi Note 20 Ultra telefonunun ekranı 6.9 İnç olup oldukça geniştir ve Tablet ihtiyacı hiç hissetmezsiniz. Telefon ekranı küçük olanlar ek teknolojik ürün olarak Tablet alabilir.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Ekran Koruyucu

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Ekran Koruyucu

* Dört adet Hydrogel Film Full Cover 99999D ekran koruyucusunu AliExpress üzerinden kargo ve vergi dahil 137 TL’ye satın aldım. Kendim çok profesyonel bir şekilde ekran koruyucuyu takamadığım için İstanbul Pendik merkezde bulunan Çadırcı İş Merkezi içerisindeki telefonculara yaptırdım. Her sene veya altı ayda bir artık ekran değiştiririm.

Samsung Tablet olarak önerebileceğim fiyat performans cihazı Samsung Galaxy Tab S6 Lite Tablet olup işinizi çok rahat görecek bir cihazdır. Ekran boyutu ise 10.4 İnç olup 64 GB dahili depolama alanı vardır.

* Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonuma en yakın güncel Amiral Samsung telefonu ise yine kalemli ve benzer tasarımda olan Samsung Galaxy S22 Ultra cihazı olup 2022 üretimli bir cihazdır. Dahili depolama olarak 128/256/512GB/1TB seçenekleri mevcuttur. Ekran boyutu 6.8 İnç olup 12 GB Ram Bellek kapasitesi olan Amiral akıllı telefonlardan biridir.

* Kırılmaz cam taktırma parası genelde 20 TL olup Pendik merkezde bulunan Çadırcı İş Merkezi içerisindeki Mobiltek telefon malzemesi toptancısı ve tamircisine yaptırabilirsiniz. Pazar günleri bile açıktır.
 
Kırılmaz cam ve güncel akıllı cihazlar hakkında bilgi verdiğime göre artık telefon kılıfı modellerine geçebilirim. Yakın zamanda aldığım ve şu an kullandığım kılıfı aşağıda paylaşacağım. Note 20 Ultra kılıfı alırken mutlaka kamera kısmını kamufle edecek kılıflar seçmenizi öneririm. Kamet çıkıntısını ayrı bir plastik veya metal aksam ile koruyan kılıfları tercih ediniz. Asla kamera kısmı açıkta ve korunaksız kalmasın. Kamera ve Lens kısmını korumak için ayrı bir aparat da takılabilir.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Deri Kılıf

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Deri Kılıf

* VIJIAR marka Brown Kahverengi renkli yumuşak deri kılıfı AliExpress üzerinden kargo ve vergi dahil 161 TL’ye satın aldım. Yan çeperi yumuşak silikon olan kılıf telefonu tam sarmaktadır ve kamerayı koruyan ayrı plastik aksam vardır. Aynı modelin yeşil, mavi, gri ve kırmızı renk seçenekleri mevcuttur. Belki ilerleyen zamanlarda mavi modelini alabilirim.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kılıf Kapak

Balsam marka Samsung Galaxy Note 20 Ultra kılıfını 245 TL fiyatına satın aldım. Siyah, Koyu Mavi gibi birçok renk seçeneği bulunan kapak kılıf bence en iyi Note 20 kılıfıdır diyebilirim. Arka kapak kısmı ızgaralı olup hafif ve ısınmaya karşı arkada bulunan hava delikleri sayesinde çabucak soğutma özelliği barındıran güzel bir kılıftır.

* Samsung Galaxy Note 20 Ultra telefonumu uzun bir süre kullanacağım ve sadece ekran koruyucusu ile kılıf modelleri değil başka bir donanımsal güncelleme veya işlem yaptığımda da sizlerle bu konular hakkında bilgi vermeye devam edeceğim. Yazılarımı takip edebilir ve Samsung kategorisi altındaki makalelerimi okuyabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 27.12.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.