24 Mart 2020

TOAD Kullanarak Oracle Veritabanında Şema'dan Şemaya Data Taşımak

TOAD Kullanarak Oracle Veritabanında Şema'dan Şemaya Data Taşımak

Oracle veritabanında TOAD Client kullanarak Şemalar arası (Schema to Schema) aynı tabloya data taşıma işleminin kısayolunu sizlerle paylaşacağım. İlk olarak TOAD arayüzünde hem kaynak veritabanını hemde tablonun atılacağı hedef veritabanına Connection yapmanız gerekmektedir.

Datanın olduğu (Source Database) veritabanına gelin ve Schema Browser'dan ilgili tabloyu açın. Tabloya sağ tıklayıp Copy data to another schema sekmesine tıklayınız. Resimdeki gibi gelen ekranda Source otomatik seçili olacaktır. Destination Connection ise datayı atacağımız veritabanı olacaktır, atacağımız veritabanını seçtikten sonra Destination Schema kısmından şemayı seçeriz. Ekstradan tabloyu seçmenize gerek yoktur çünkü karşılıklı şema ve tablo yapısıda Database'de aynı olmalıdır ki bu işlem gerçekleşebilsin.

Commit Options kısmını ise Commit after each table olarak işaretleyebilirisiniz. Tüm Datayı attıktan sonra Commit etsin. Tüm gireceğimiz ayarlar bittikten sonra köşedeki yeşil Start ikonuna basmanız yeterli olacaltır. Tüm Datayı atıp otomatik Commit edecektir. İşlem bittiğinde Information: 1 table copied without errors. bilgisini verecektir.

Önemli: Datayı atacağınız tablo boş olmalıdır. Eğer içinde data varsa hata verecektir. Hedef tabloyu Truncate edin veya DELETE FROM SCHEMA_NAME.TABLE_NAME Scripti ile temizleyiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.