18 Eylül 2019

Mobil Oyun Tavsiyeleri 2019 Akıllı Telefonlar Android ve iOS (Güncellendi)

Mobil Oyunlar ve Tavsiyeler (Akıllı Telefon) Android ve iOS

Bir önceki yazım olan yaş ilerledikçe bilgisayar oyunlarından zevk alamamak konusunda artık oyun sektörünün bilgisayardan mobile kaydığına değinmiştim. Özellikle mobil oyunların tercih sebepleri bilgisayar oyunlarına göre yükleme, setup işlemlerinin daha kısa hatta olmaması ve crack, lisans, steam gibi ekstra ayarlar ile de uğraşmamanız. Oyunu direk mobil cihazınıza indirip hemen adepte olup oynayabiliyorsunuz. Bilgisayar oyunlarında ise adaptasyon ve alışma süreci daha uzun sürüyor.

Akıllı telefonların donanımsal olarak gelişmesi ile birlikte de grafik kartları (GPU) da gelişiyor ve bilgisayar oyunlarının görselliği daha gerçekçi oluyor. Yakın tarih olan 2000'li yıllar da oynadığımız savaş oyunlarının grafikleri şimdiden mobil oyunlarda mevcut. Bende bilgisayar oyunlarından ziyade mobil oyunları tercih ettiğim için size bir liste hazırladım. Umarım faydalı olur;

Mobil Oyunlar Tavsiyeleri 2019 (Akıllı Telefon) Android ve iOS

* Road to Valor: World War II (Dreamotion Inc.): Grafikler kalitelidir. Oynanış ve ikinci dünya savaşına ait hava iyi yakalanmıştır. Tavsiye ederim. Tank ve piyadeler ile karşılıklı PvP savaş yaparak ilerliyorsunuz.

* Hitman Suikastçi (Hitman Sniper) (SQUARE ENIX LTD): Google Play'de 3 TL'ye satın aldığım Hitman'in Sniper oyunudur. Tek bir mekan olup uzaktan düşmanları vuruyorsunuz. Grafikler kalitelidir fakat bir süre sonra aynı harita ve görevlerden dolayı oyunu sildim. Oyunu bir yıl sonra tekrardan kurduğumda hem hatalar vardı hem de harita ve silahlar değişmemişti. Alacak olanlara tavsiyem almamalarıdır.

* Hitman GO (SQUARE ENIX LTD)
Sniper 3D Assassin (Fun Games For Free)
Asphalt 8: Airborne (Gameloft SE)
Asphalt 9: Legends (Gameloft SE)
Hoppy Bird (Flappy Bird) Tabambo
Lep's World 3 (nerByte GmbH)
Paramanya (NETMARBLE EMEA)
Dark Lands: Combat Runner (Mingle Games)
Boom Beach (Supercell)
Clash of Clans (Supercell)
Sky Force 2014 (Infinite Dreams)
Sky Force Anniversary (Infinite Dreams)
Sky Force Reloaded (Infinite Dreams)
Plague Inc. (Miniclip.com)
SimCity BuildIt (Electronic Arts)
Mortal Kombat (Warner Bros. International Enterprises)
Hitman Suikastçi (Hitman Sniper) (SQUARE ENIX Ltd) Ücretli
Zynga Poker - Texas Holdem (Zynga)
World War 2: Offline Strategy (Skizze Games)
SIEGE: World War II (Simutronics Corp)
Call of Duty:Black Ops Zombies (Activision Publishing, Inc.)
World at War: WW2 Strategy MMO (Erepublik Labs)
World War Frontline Heroes: WW2 Commando Shooter (Blockot Games)
Critical Strike CS (VERTIGO GAMES): Türk oyundur ve kaliteli değildir.
Special Forces Group 2 (ForgeGames)

* Need for Speed™ No Limits (Electronic Arts): En iyi araba yarışı oyunudur. Asphalt serisi yerine bu oyunu öneririm. Ayrıca ücretsizdir.

* Art Of War 3 (Gear Games): PvP RTS Gerçek Zamanlı Strateji, Grafikler ve oynanış kötüdür. Mobil'de C&C Generals tarzı oyunlar pek oynanmıyor.

Mobil Oyun Tavsiyeleri 2019 Akıllı Telefonlar Android ve iOS (Güncellendi)

* PUBG MOBILE veya PUBG MOBILE LITE (PROXIMA BETA): Popüler FPS oyunu olup eskiden Tencent Games tarafından yayıncısı olan oyun şimdilerde PROXIMA BETA tarafından yayın edilmektedir. Tarafımca yüklenmiş ve oynanmıştır. Call of Duty: Mobile oyununu ile benzer olup Call of Duty oyununu öneririm. Asıl oyun ve grafikler PUBG MOBILE versiyonunda olup telefonda oynayacaklara bunu indirmelerini öneririm. Oyunun tam açılımı ise PlayerUnknown's Battlegrounds. Oyun menüsünde o kadar çok eşya kazanma ve reklam var ki bir süre sonra oyundan soğutuyor.

Developer: PUBG Corporation
Seri: PlayerUnknown's Battlegrounds, PUBG MOBILE: Arcane
Release: Şubat 2018
Publisher: Eski: Tencent Games, VNG Game Publishing, PROXIMA BETA ve Yeni: Level Infinite firmasıdır.

Oyunu bilgisayardan oynamak için Tencent Gaming Buddy Programını indirmeniz gerekmektedir. PUBG Mobil PC Resmi Emülatör uygulamasıdır. Emülatör ile oyuna girince diğer Emülatör kullanıcıları ile maçlarda eşleşiyorsunuz.

* Reaper (HEXAGE): Belli bir bölüm kadar oynanıyor daha sonrası paralıdır.

* Command & Conquer: Rivals PVP (EA Redwood Studios/ELECTRONIC ARTS): Dünya geneli ilk 100 ittifak içinde oynanmıştır. 2018 yılında çıkan C&C serisinin güzel bir mobil PvP oyunudur. CNCTurkiye ittifakı ile oynanmıştır. Geliştiriciler: EA Redwood Studios, Visceral Games / Electronic Arts

* Dota Underlords (Valve Corporation): Bildiğiniz Dota gibi üç boyutlu ve karakter yönettiğiniz bir oyun değildir. Daha çok satranca benzeyen zevksiz bir oyundur.

* Dead Effect ve Dead Effect 2 (App Holdings): Oyun grafiksel olarak çok iyi ve tavsiye ederim fakat hikaye ve konu kısmı beni sarmadığı için sildim. Oyun 1,5 GB dan fazla alan gerektiriyor.

* World War Heroes: WW2 FPS (Azur Interactive Games Limited): Grafikleri çok iyi değildir. Bir süre oynadıktan sonra fazla reklam ve grafik kalitesizliği oyunu sildiriyor. FPS oyun olduğu için sevdim ve bir süre oynamıştım.

* Critical Ops (Critical Force Ltd.): Counter Strike modeli oyundur. Grafikler iyidir fakat oyunun ruhu yoktur.

* Need for Speed™ Most Wanted (Electronic Arts): Ücretlidir. No Limits versiyonunu indiriniz.

Mobil Oyunlar ve Tavsiyeler (Akıllı Telefon) Android ve iOS

Mobil'den Steam ve Steam Chat, Steam Link (Valve Corporation) uygulamalarını indirerek hem bilgisayar hem de mobil ücretli oyunlarınızı takip edebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 13.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.