17 Ağustos 2019

Balıkesir Burhaniye'deki Pelitköy Sahil Tatil Beldesine Nasıl Gidilir

Balıkesir Burhaniye'de Pelitköy Sahil Tatil Beldesine Nasıl Gidilir

Balıkesir Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesi herkesin bildiği gibi yazlıkçıların bulunduğu bölgedir. 2015 yılı itibariyle önemi daha da artan belde hem Kaz Dağlarına yakın olup buranın temiz havasından faydalanıyor hemde birçok tatil ve plaj imkanı ile Körfez'in (Altınoluk-Ayvalık) ayağınızın altında olma imkanını taşıyor.

Pelitköy Sahil tarafına uçak ile gitmek isterseniz, bu yıl itibariyle yaptığım ulaşım yolculuğunu sizlere anlatacağım. İlk olarak EDO'ya (Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı) sabah saati seferi olan bir Pegasus uçak bileti aldım 07:15 kalkışlı. Toplamda sefer 45 dakika sürmektedir.

Havalimanı varış için birçok alternatif var. IETT Havalimanı seferleri (E9) veya Havaşlar. Ben Istanbul'daki evimden Sabiha Gökçen Havalimanı Taksi ile gittim ve 50 TL (2019 Ağustos) tuttu.

Sabiha Gökçen Havalimanına gittiğiniz zaman Giden Yolcu - İç Hatlar kısmından güvenlik taramasından geçtikten sonra Pegasus peronlarına girin ve bavulunuzu teslim ederek biletinizi alın. Daha sonra ikinci güvenlik noktasından geçerek uçağın kalkacağı giriş kapısına gidebilirsiniz.

Uçak EDO'ya vardığında Havalimanı çıkışında taksiler beklemektedir. Pelitköy Sahil'deki Migros (Deniz Büfe-Mutlu Kent Tarafındaki) ile Havalimanı arası Taksi ile 85 TL (2019 Ağustos) olup eğer Otantik, Taraça Beach yani Fatih 91 kısmına gitmek isterseniz 95-100 TL tutacaktır. Bağlar Burnu mevki veya İçmeler tarafına gidecekseniz bu fiyat daha fazla tutacaktır.

Eğer bu parayı vermek istemiyorsanız Burhaniye Yeni Otogara Taksi ile 35-40 TL ile gidip oradan Pelitköy Sahil 4 numaralı Ring seferine binebilirsiniz. Tabi bu Ring seferlerine binmeniz için Balkes Balkart'ınız olması gerekir.

Burhaniye ve Pelitköy Sahil Ring Seferleri

BalKart 2019 itibariyle Tam 3.75 TL basmaktadır. Burhaniye Yeni Otogardan ve İçmelerden Saat Başı kalkmaktadır. Dolum noktaları ise Burhaniye Merkez'deki Meydan ve Otantik Beach-Fatih 91’deki BAL-KES büfede doldurulmaktadır. Meydan'daki Balkes büfesinden yeni kartda çıkarabilirsiniz.

Ring seferleri sabah saat 08:00’de Burhaniye Yeni Otogar’dan İlk sefer başlayıp her saat başı kalkar.
Son Sefer saat 20:00’de dir. Tabi siz Burhaniye Belediyesinin sitesinden veya Sosyal Medya hesaplarından güncel saatleri takip edebilirsiniz.

4 Numara: Pelitköy Sahil
2 Numara: Edremit’e Gider.

Burhaniye Otobüs ile Dönüş

Burhaniye Yeni Otogar’dan otobüs seferleri ile İstanbul'a direk gidebilirsiniz. Daha hızlı ve molasız yolculuk için Gece seferlerine bakabilirsiniz.

Pamukkale (İlk Tercih)
Ulusoy (İkinci Tercih)
Metro (Kalitesiz)
Kamil Koç (Tercih Etmiyorum)
Çanakkale Truva Turizm (Kalitesiz)
Efe Tur (Kalitesiz)

Burak AVCI - Update: 01.11.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.