13 Kasım 2016

Diablo II Serisi Hakkında Tüm Bilgiler ve Diablo II: Lord of Destruction Windows 7'de Çalıştırmak

Diablo II ve Diablo II: Lord of Destruction

Diablo II oyunu 2000 yılında Blizzard tarafından yayınlanan tüm zamanların en iyi RPG oyunu diyebiliriz. Hem hikayesi hem de müzikleri olsun yıllarca ilgi gören ve halen battle.net'deki sunucuları açık olan Diablo 2 ilk oyundaki gibi 2 boyutlu izometrik görünüme sahiptir.

Oyunda yönetebileceğiniz 5 adet karakter sınıfı bulunuyor. Bunlar Sorceress (Büyücü), Paladin (Kutsal Şövalye), Barbarian (Barbar), Necromancer (Ölüm Büyücüsü), Amazon (Orman Savaşçısı). Eğer ek paket yüklemişseniz bu karakterlere ek olarak 2 yeni karakter sınıfı olan Assasin (Suikastçı) ve Druid (Doğa Büyücüsü) ile de oynayabilirsiniz.

Diablo ile ilgili birçok roman ve çizgi romanda yayınlanmıştır. Oyunun tüm hikayesi ve bilgiler için Diablo Serisi kısmından detaylı inceleyebilirsiniz.

Diablo 2 Hikayesi; Diablo kahraman bir savaşçı tarafından öldürülmüş ve ruh taşı (Soulstone) sökülüp alınmıştır. Savaşçı güçlü iradesiyle Diablo'yu kendi bedeninde hapsedebileceğini düşünür. Böylece ruh taşını kendi vücuduna yerleştirir. Fakat gün geçtikçe savaşçının da aklı karışmaktadır, iradesi günden güne zayıflar. Bir gece kontrolünü kaybeder ve Tristram'a yaratıklar saldırarak herkesi katleder. Aynı gece savaşçı ortadan kaybolur. Bu katliam ve yıkımdan sadece iki kişi kurtulur. Biri korkuyla kendini savaşçının hizmetine adayan Marius'dur. Sağ kalan diğer kişi ise eski Horadrim üyesi olan yaşlı Deckard Cain'dir.

Bu karanlık zamanda bir kahraman belirir ve Deckard Cain'i tutsak tutulduğu Tristram'dan kurtarır. Cain ona savaşçıdan bahseder ve birlikte onu öldürmek için savaşçının peşine düşerler. Böylece doğuya yolcukları başlar.

Çölü geçerek Lut-Gholein'e varırlar. Fakat savaşçı onlardan daha önce buraya gelmiştir. Amacı küçük kardeş Baal'ı kurtarmaktır. Tal-Rasha'nın mezarında artık değişim geçirmeye de başlamış olan savaşçı giderek Diablo'ya dönüşür. Marius'la birlikte mezarın içlerine kadar ilerlerler. Baal'ı bulduklarında onları orada bekleyen bir kişi daha olduğunu fark ederler. Bu kişi baş melek Tyrael'den başkası değildir. Tyrael Diablo'ya saldırarak onu engellemeye çalışır fakat dünya işlerine müdahale etmesi yasak olduğundan onu öldüremez. Bu arada Marius yavaşça artık dönüşüm geçirmiş olan Baal'e yaklaşır. Baal Marius'tan yardım istemektedir ve Marius uzanarak ruh taşını Tal-Rasha'nın bedeninden çıkarır. Baal'ı tutsak eden büyü artık kalkmıştır.

Tyrael Marius'un düşüncelerine girerek ona yaptığı aptallığın dünyaya yıkım getireceğini söyler. Bunu telafi etmenin tek yolu Hellforge giderek ruh taşını yok etmesidir. Marius oradan kaçarak uzaklaşır fakat Tyrael kaçamaz. İki kardeş Tyrael'i yakalayarak Tal-Rasha'nın mezarına kapatır ve Kurast limanına doğru yola çıkarlar. Marius ise gizlice onların peşinden gider.

Kahramanımız mezara girerek Tyrael'i kurtarır ve ondan Diablo'nun nereye gittiğini öğrenir. Böylece Cain'le birlikte Kurast limanına varırlar.

Zakarum'da büyük kardeşleri Mephisto'yu kurtaran Diablo ve Baal, onunla güçlerini birleştirerek cehenneme bir kapı açarlar. Artık savaşçı tamamen Diablo olmuştur. Kapıdan geçerek cehenneme gider. Marius tüm bu olanları gördükten sonra kapıdan geçmeye korkar ve ruh taşını alarak oradan kaçar.

Kahramanımız ise Zakarum kilisesinin derinlerine kadar Diablo'yu kovalar. Fakat Mephisto Zakarum kilisesinde saklanmaktadır ve öldürülüp ruh taşı alınacaktır. Daha sonra geçitten geçen kahramanımız Diablo'yu bulup öldürür. Böylece Diablo'nun ve Mephiston'un ruh taşları Hellforge'da yok edilir. Geriye sadece Baal kalmıştır.

Baal kardeşlerinin yanından ayrıldığından beri gizlenerek kendi ruh taşını arar. Bunun için öncelikle Marius'u bulması gerekmektedir. Baal'ın ruh taşıyla kaçtığından beri Marius'un hayatı altüst olmuştur. Her şeyini kaybetmiş giderek paranoyak ve saplantılı bir hale gelmiştir. Sonunda bir akıl hastanesine düşer. Baal Marius'u burada bularak onu kandırır. Tyrael kılığında gelerek Marius'tan tüm hikayeyi dinler. Sonunda yok etme bahanesiyle kendi ruh taşını ister. Marius ona güvenerek "Halime bak Tyrael, bu taş benim felaketim oldu" der ve yanında taşıdığı ruh taşını ona verir. Ruh taşını alan Baal gerçek yüzünü gösterir ama artık çok geçtir. Bu defa Marius yaptığı hatayı canıyla öder. Bir yangınla her şey küle dönüşür, arkasında kanıt bırakmayan Baal ortadan kaybolur.

Baal ruh taşını güvenceye aldıktan sonra saklanır ve kendine bir ordu kurmaya başlar. Bu orduyla barbarların şehri Harrogath'a saldırır. İki ordu Arreat platolarında karşı karşıya gelir. Baal'ın amacı Arreat dağındaki dünya taşını (worldstone) ele geçirmektir. Savaş sırasında Baal dünya taşına ulaşır ve etkisi altına almaya çalışırken öldürülür fakat dünya taşını da etkilemeyi başarmıştır. Tyrael'in onu yok etmekten başka çaresi kalmaz. Kılıcını çekip dünya taşına doğru fırlatır. Dünya taşı binlerce parçaya ayrılırken tüm Harrogath sarsılır ve Arreat dağı ikiye bölünür.

Diablo II ve Diablo II: Lord of Destruction

Diablo II: Lord of Destruction: Diablo 2'nin ek paketi. Ek paketle birlikte 4 bölümlük oyuna beşinci bölüm eklenmiştir. Assassin ve Druid karakterlerinin yanı sıra pek çok da yenilik gelmiştir. Oyunun sonunda Baal öldürülmektedir.

Diablo II: Lord of Destruction Windows 7'de çalıştırmak içinse bazı ayarlar yapmamız gerek. Bunun için oyunun yüklü olduğu Program Files (x86) dizini içindeki klasöre gidin. Klasör içindeki Game.exe dosyasına sağ tıklayın ve aşağıdaki gibi SP3 özelliğini aktifleştirip, Disable Desktop Composition seçip Apply demeniz yeterli.

Diablo II ve Diablo II: Lord of Destruction

Windows'da Start kısmından Run diyerek services.msc yazın ve hizmetler sekmesine gelin. Windows Media Player Network Sharing Service özelliğini Disable etmeniz yeterli olacaktır. Oyunun masa üstündeki kısayol ikonuna sağ tıklayıp Run as Administrator diyerek oyuna başlayabilirsiniz.

Windows 7'de oyunu WideScreen oynamak için kısayol ikonuna sağ tıklayıp Target kısmındaki Path yolunun sonuna -nofixaspect -w parametresini eklemeniz yeterli olacaktır.

Diablo II ve Diablo II: Lord of Destruction

Orijinal Diablo II + Diablo II: Lord of Destruction satın alarak Battle.Net sunucuları üzerinden halen aktif oynayabilirsiniz. Güncel Patch Takibi; diablo.wikia.com/wiki/Diablo_II_version_history

Diablo II + Diablo II: Lord of Destruction
Last Patch: 1.14d
Patch Tarihi: 7 Haziran 2016

Diablo II ve Diablo II: Lord of Destruction

Önemli Modlar;

1) Median XL
* Diablo II Median XL Ultimative XVI (2016 Versiyonu)
* Diablo II Median XL 2012 005 + Ultimative 7 + Spinoffs (2012 Versiyonu)
www.moddb.com/mods/median-xl-ultimative (Median XL Mod Sayfası)

2) Diablo: The Hell
* Diablo: The Hell v1.205 (2015 Versiyonu)
www.moddb.com/mods/diablo-the-hell (The Hell Mod Sayfası)

Oyunun ilk serisi olan Diablo 1996 yılında Windows 95 için çıkarılmıştır.

Zamunda(Torrent)
Dosya: Diablo II + Latest Patch 1.13c [FINAL] [BG] (2000)
Boyut: 1.90 GB
Tarih: 2011-05-18

Burak AVCI - Update: 26.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.