27 Ağustos 2016

Piyasaları Takip Edebileceğiniz Yatırım Adresleri ve Mobil Uygulamalar (Güncellendi)

Piyasaları Takip Edebileceğiniz Adresler ve Mobil Uygulamalar

Birçok yatırımcı için kolaylık sağlayan mobil uygulamalar ve piyasa bilgilerini sunan siteleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Paylaşacağım siteler üyelik isteyebilir, E-posta hesabınız ile ücretsiz üye olabilirsiniz. Altın, Döviz, Emtia, Türk Endeksleri, Hisseler, BIST gibi piyasaları takip edebileceğiniz popüler mobil uygulamaları paylaşacak olursak.

1) Investing (En İyisi)
Piyasadaki en iyi uygulamalardan biridir. Hem Türkiye hem de Dünya borsalarını anlık takip edebilirsiniz. Aynı zamanda anlık alarm oluşturarak merak ettiğiniz hisse veya döviz fiyatını verdiğiniz emrin altına veya üstüne çıkınca size bildirim gönderiyor.

İlk resimdeki gibi Döviz, Altın veya Hissenin detayına gelip Alarm Oluştur demeniz ve beklediğiniz fiyatı girmeniz yeterli. Özellikle Dolar ve Euro için çok kullanıyorum. Alarmları ise siteden takip edebilirsiniz. Buradan iptal edebilir veya düzenleyebilirsiniz;
tr.investing.com/members-admin/alert-center (Alarm Takip)

Application: Investing (Android Uygulaması)
Açıklama: Borsa, Döviz, Hisse, Portföy & Haberler.  İster internet sitesinden ister mobil uygulamadan takip edebilirsiniz. Portföy oluşturup anlık Dolar, Euro, Gram Altın, Borsa İstanbul Hisselerini takip edebilirsiniz. Şu an için Coin dünyasını takip ettiğim için ikinci uygulamasını kullanıyorum.
Publisher: INVESTING.com

Application: Crypto Currency Investing (Android Uygulaması)
Açıklama: Bitcoin Ethereum IOTA Ripple Fiyatları & Haberleri. Blockchain piyasasını anlık takip edebilmek için harika bir uygulamadır tavsiye ederim. Şu an için ben de kullanıyorum.
Publisher: INVESTING.com

2) Mynet Finans
Türk İnternet hizmetlerinden biri olan Mynet'in Finans tarafındaki çalışmalar ve mobil uygulaması oldukça başarılı. Birçok yerel yatırımcı BIST oynarken buradan faydalanmaktadır.

Application: Mynet Finans (Android Uygulaması)
Açıklama: Mynet Finans Borsa Döviz Altın
Publisher: Mynet - Funpac

3) Borsa İstanbul Günlük Seans İstatistiği
Mynet'in günlük seans istatistiği yatırımcılar tarafından en çok kullanılan adreslerden biri diyebiliriz. Burada YTD (Yatırım Tavsiyesi Değildir) şeklinde güncel yorumları görebilirsiniz. Aynı şekilde buradaki adres ve bilgilerde YTD olmayıp piyasaları takip etmenizi kolaylaştıran uygulamalar ve adresler içermektedir.
finans.mynet.com/borsa/seansistatistigi (BIST Seans İstatistiği)

4) Borsa | Tahminler, Analizler
Mobil uygulamalardan Fixel Mobile'ın geliştirdiği Borsa | Tahminler, Analizler uygulamasını kullanabilirsiniz. Birçok banka yatırım kuruluşu(AK Yatırım, Ziraat Yatırım, Vakıf Yatırım. BNP Paribas gibi) ve yabancı kuruluşların(J.P.Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, HSBC gibi) tahminlerini ve hisse üzerindeki ileriye dönük verileri tek uygulama içinde toplayıp size sunmaktadır. Ön bilgi ve fikir için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Application: Borsa | Tahminler, Analizler (Android Uygulaması)
Açıklama: Borsa İstanbul BIST 30ve 100 hisseleri için tahminler.
Publisher: FIXEL MOBILE

* Genelde yatırımcılar BIST 100 içindeki hisseler dışına pek çıkmıyorlar. Bunun amacı kontrollü yatırım yapma olduğu düşünülüyor. BIST 100 dışına çıkılmasını bende çok önermiyorum. Hatta bankalar ileri de sadece BIST 100 borsa paketi ile borsayı daha kontrollü oynatabilir.

* BIST için minimum bir giriş tutarı olmasa da ciddi yatırımcılar Türk piyasalarına giriş parasının ortalama 100 bin TL olarak görüyorlar.

* Seans İstatistiği içinde genelde en çok hacme sahip Hacim (TL) olan ilk 50 hisse gösteriliyor. Burada yatırımcıların bazıları 10 M (10.000.000 TL) ve üssü günlük hacme sahip hisseleri ciddi buluyor.

* Aracı kurum olarak genelde bankalar öneriliyor. Borsa İstanbul (BIST) için Aracı Kurum Bankalar Listesi adresinden aracı bankaları görebilirsiniz.

* BIST 100 içinde her hissenin kendi psikolojisi var. Bunu anlayarak kendinizin belirlediği hisselere yatırım yapmak en mantıklısı olacaktır. Bu psikolojiyi anlatan (Portföy hissesi, yatırım hissesi gibi) yazılar İnternet üzerinde bulabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 14.08.2020