10 Temmuz 2016

Pokemon GO, iOS ve Android için Yayınlandı

Pokemon GO

Telif hakları Nintendo firmasına ait olan ve doksanların popüler çizgi dizisi Pokemon’un mobil oyunu olan Pokemon GO piyasaya çıktı. Niantic firması üzerinde geliştirilip Nintendo tarafından dağıtılan oyun şu an belli ülkelerde kullanıma sunuluyor. Oyun Türkiye'de ise henüz yayınlanmadı. Fakat oyunu telefonunuza nasıl yükleyeceğiniz konusunda hem de oyun hakkında birkaç detayı sizlerle paylaşacağım.

Oyun hakkında biraz bilgi verecek olursak; Pokemon Go, bulunduğunuz bölgede GPS aracılığıyla Pokemon yakalamaya çalıştığınız ve yakaladığınızı canavarları uygulamanın bulunduğu diğer telefonlara bağlanarak birbiriyle dövüştürmeye, takas etmeye ve iletişim kurmanıza izin veren bir oyundur. Bundan dolayı oyun boyunca GPS özelliğinizin açık kalması gerekir.

Android Telefonlara Pokemon GO Kurulumu;
Android telefonlar için APKMirror adlı İnternet sitesi üzerinden All Versions kısmından oyunun son APK dosyasını telefona indirebilirsiniz. Dosyayı indirdikten sonra direkt yükle diyerek kurabilirsiniz. Sürüm olarak Android 4.4 ve üzerini destekliyor.

İpucu: İndirmek için APK dosyasını bilgisayara indirip USB kablosu ile dosyayı telefonunuza atmaya çalışmayın. Direkt yukarıda verdiğim linke telefonunuzun tarayıcısı ile girip Download diyerek dosyayı telefona indirin. İndirdikten sonra zaten Yükle seçeneği çıkacaktır.

APK telefonunuza indikten sonra, kurulum için üzerine tıkladığınızda, eğer ki "Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin ver" seçeneği de-aktif ise Ayarlar'dan Güvenlik bölümündeki Bilinmeyen Kaynaklar özelliğini aktif hale getirmelisiniz. Daha sonra APK dosyasını telefonunuza rahatlıkla kurabilirsiniz.

Pokemon GO

Pokemon Go Giriş ve Oynanış;
Oyunu kurduktan sonra uygulamaya giriş yapın. Oyuna giriş yaparak Google+ hesabınıza kaydolmanız gerekiyor. Kaydolduktan sonra Oyunun sizden ilk olarak istediği ayar karakterinizi oluşturmanız olacaktır. Daha sonra kullanıcı adınızı belirleyerek oyuna başlayabilirsiniz.

Karakterinizi oluşturduktan sonra işin en önemli kısmına geliyorsunuz. İlk Pokemon'unuzu yakalamak! Bunun içinse haritada Pokemon'ların göründüğü bölgelere gitmeniz ve Poke topunu gördüğünüz Pokemon’un üzerine doğru atmanız gerekiyor. Bunun için kamera özelliği aktif oluyor siz elinizle topu Pokemon'un üzerine atarak yakalamaya çalışıyorsunuz.

Pokemon GO

Harita olarak Google Maps baz alınmış. Bazı önemli yerler; park, kültür merkezleri, AVM'ler gibi yerlerde önemli Pokemon karakterleri oluyor ve bunları almanız için haritada gösterdiği yere gitmeniz gerekiyor. Tabii (Level) seviyenizin de bunun için yeterli olması gerekiyor. Başlangıçta önemli karakterleri yakalamanız pek mümkün olmuyor.

Burak AVCI - Update: 09.03.2022