5 Ekim 2014

Medieval II: Total War Kingdoms Stainless Steel 6.4 MOD

Medieval II Stainless Steel 6.4 MOD

Medieval II: Total War Kingdoms için en iyi modları tanıtmaya devam ediyorum. Stainless Steel 6.4 en popüler modlardan biridir. Moda gelen birçok yenilik ile oyun hem görsel hem yapay zeka olarak daha da gelişmiştir. Türkler bu modda vardır. Modun bir özelliği ise oyuna iki farklı tarihten başlaya bilmenizdir.

Early Era Campaign seçerseniz 1100 tarihinde başlarsınız. Late Era Campaign seçerseniz oyunun normal tarihinden de ilerde olan 1220'den başlarsınız. Bu ayarlamayı oyun klasörü içindeki SS_setup.exe dosyasından yapabilirsiniz. Aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır. Campaigns kısmından AI ayarlarını yaparak oyuna başlayabilirsiniz. Orijinal oyuna göre harita fazlasıyla büyük. Türkleri seçerseniz başlangıçta yöneteceğiniz şehir sayısı fazla ve baya detaylı olmuş.

Ben 1220 tarihinden başlayacağım. Khwarezmian(Harezmşahlar Devleti), Fatimid Caliphate(Fâtımî Devleti), Cuman Khanate(Kıpçaklar), The Golden Horde(Altın Orda Devleti) ve Türkleri oyunda oynayabilirsiniz.

Medieval II: Total War Kingdoms Stainless Steel 6.4 Campaign

Stainless Steel 6.4 MOD Kurulum
Mod'un dosyasını Zamunda üzerinden indirebilirsiniz. Program olarak Vuze kullanabilirsiniz. Mod dosyasını indirdikten sonra içinde iki tane dosya olduğunu göreceksiniz. İlk olarak SS6.3 dosyasına girip SS6.3.exe'yi çalıştırın.

Dosya dizinini otomatik olarak bulacaktır. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Medieval II Total War\mods\SS6.3 yüklemeyi bitirin. Daha sonra SS6.4 patch klasörüne girin ve SS6.4.exe'yi çalıştırın ve kurun. Yükleme bitince masa üstüne Stainless Steel 6.4 ikonu gelmiş olacaktır.

Steam Hatası
Steam kullanıcılarında orijinal oyun yüklü olduğu için mod kurulumundan sonra aşağıdaki gibi Launcher Error! hatası alacaklardır.

Stainless Steel 6.4 Steam Bug

Bunun çözümü ise C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ dizinine gelin. medieval2.exe ikonun kopyalayıp aynısının kopyasını dizine yapıştırın ve ismini "Kingdoms.exe" olarak değiştirin. Sonra masa üstündeki Stainless Steel 6.4 ikonuna tıklayarak oyuna girebilirsiniz. Mod burada Kingdoms.exe dosyasını aramaktadır fakat Steam'de bu olmadığı için hata vermektedir.

Medieval II Stainless Steel 6.4 MOD

Stainless Steel 6.4 Yenilikler

*  Yeni dengeli strateji haritası düzenlendi ve görsel olarak zenginleştirildi. Büyük kale ve şehir fetihleri daha zor.

*  Huge City (En büyük şehir) ve Citadel (En gelişmiş kale) seviyesine sayılı şehirler ulaşacak. Çoğu şehir ve kale bu seviyeye kadar ulaşmayacak.

* İnanç olaylarının da önemi arttırılmış. AI Rahiplerini diğer ülkelere gönderme konusunda daha çok çalışacak, aynı şekilde sizin de bu şekilde misyonerlik yapmaya daha çok önem vermeniz gerekecek. Dini huzursuzluk bölgelerde çok daha ciddiye alınması gereken bir konu olacak. Heretic ve Cadılar da bu şekilde çok daha tehlikeli bir hâl almış durumdalar.

* Faction Leader'inizin alacağı ünvan ve özellikler diğer ülkelerin ülkenize bakış açısı için çok daha önemli bir yer tutmaktadır. Savaşlarda veya ülke yönetiminde yaptığınız hamlelerde Faction Leader'inize kazandırdığınız iyi veya kötü ünvanlar konusunda çok daha dikkatli olmanız ve politikalarınızı ona
göre belirlemeniz gerekiyor.

* Yeni kamu binaları, "ekmek fırınları, günlük kamp yapıları, karavan" vs. gibi binalar şehir gelişiminde önemli roller oynayacak

* Afaroz olan bir ülkenin papazını engizisyon mahkemesine çıkarıp yok etmeye çalışan bir engizistöre karşı savunma yapabileceğiniz yeni özellikler geliştirilmiştir. Örneğin afaroz olduğunuzda dini seviyeniz güçlü ve misyonerlik yaptırdığınız kardinallerimizin unvanları çok ise kardinalleriniz ANTIPOPE (Anti Papa) Trait (Ünvanı) kazanabilecek.Ayrıca bu kardinal mevcut Papa'nın aleyhinde propaganda yapabilecek ve diğer ülkeleri kışkırtabilecek, kendisinin asıl papa olması gereken kişi olduğunun propagandasını yapabilecek.

* Ekonomik Scriptler ile AI'nin çok daha fazla gelişmeye yönelik harcama yapması sağlandı. AI ülkeleri paralarını orduya yatırıp iflas etmeyecek ve gelişmeye-güçlenmeye odaklanacaklardır. Böylece onlarca AI orduları etrafta kirlilik yapmayacak ve az ordu ama güçlü ordulara sahip olup ekonomik ve askeri olarak kendilerini sürekli geliştirecekler.

* Localar'ın işlevleri yeniden düzenlendi. Locaların getirdiği bonus sistemlerinde değişiklikler yapıldı. Loca seçiminde daha dikkatli olun ve işlevlerinden emin olun. Loca'lar Kampanya haritasında artık sadece belli başlı yerlerde inşaa edilebilir. Örneğin Tapınakçılar veya Hospitaller locası kurabilmek için belli başlı bazı bölgeleri elinizde bulundurmanız gerek.

* SS Hotseat uyumluluk açısından tam olarak testten geçirilmiştir.

* Bulgar adları düzeltildi. Galway Rus adları düzeltildi. [Erken / geç] Bannerlar düzeltildi, Savaş öncesi konuşmalar düzenlendi

* Trebuchet + Catapultların 6.3'te fırlatıldığında ateşin arkasında pixel ve karelerden oluşan ve gerçekçi gözükmeyen dumanı düzeltildi.

* Sicilya özellikleri düzenlendi, Rezil gui CTD hatası düzeltildi, Pagan ve rahiplere yeni portreler eklendi, Yeni Cihad videosu eklendi.

* Yeni Moğol / Kuman kartları eklendi, Timur scriptleri revizyon edildi ve tamamen yenilendi, Tüccar yaşlılık özellikleri yeniden düzenlendi, Disable seçeneği eklendi ve UI kartları düzenlendi.

Mod hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki inceleme videosunu izleyebilirsiniz. İyi oyunlar.

Burak Avcıoğlu

3 yorum:

  1. oyunu kuruyorum steam siz dil ayarlarında hata veriyor nasıl kuracağım

    YanıtlaSil
  2. Bunu bi anlatırmısın hiç bişey anlamadım aynısının kopyasını hangi dizine? Bunun çözümü ise C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ dizinine gelin. medieval2.exe ikonun kopyalayıp aynısının kopyasını dizine yapıştırın ve ismini "Kingdoms.exe" olarak değiştirin. Sonra masa üstündeki Stainless Steel 6.4 ikonuna tıklayarak oyuna girebilirsiniz. Mod burada Kingdoms.exe dosyasını aramaktadır fakat Steam'de bu olmadığı için hata vermektedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Bende SS3.exe kurarken hata veriyor.Ne yapılmalı?
      Teşekkür ederim

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.