28 Aralık 2013

Reaper: Tale of a Pale Swordsman Android Mobil Oyun İncelemesi

Reaper: Tale of a Pale Swordsman

Mobil oyunlar arasında başta Android 4.0 ve üzeri cihazlarda önerebileceğim, tüm platformların desteklediği harika bir RPG oyunu Reaper: Tale of a Pale Swordsman. Oyun hem başarılı grafiklere sahip hemde hikaye olarak iyi tasarlanmıştır. Eylül 2013'de Google Play'e ve tüm platformlarda paylaşılan oyunu Çek Cumhuriyetindeki Hexage Stüdyosu tasarlamıştır. Google Play'den ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Fakat belli bir aşamadan sonra oyunda Skill ve diğer geliştirmeleri açmak için Full sürüm satın almanız gerekmektedir. Mobil oyunlar arasında en popüler oyunlardan biri diyebilirim. 1 Milyondan fazla oyunu indiren vardır. Oynamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Reaper: Tale of a Pale Swordsman

Oyun Hikayesi
Solgun kılıç ustası, gizemli yer altı mağrasında ki uykusundan uyanmıştı. Uyanışı ile birlikte, gizemli ve büyülü Wilderness'ın savaş ve hile dolu topraklarına adım atar. İlk gerçek dostu (Old Grey Beard) ile tanıştıktan sonra Wildeness da yaşayan yerlilere yardım etmek için araştırmalar başlar. Bunun içinde yerlilerin tüm hakklarını kullanıyordu ve bu araştırmalar sırasında Wilderness ele geçirmek isteyen iblisler ile karşılaşır. Kılıç ustası yol boyunca yeni dostluklar kazanırken bazılarınıda kaybetti. Bütün bu süre boyunca son altın ve tecrübe kazanırken son savaş için hazırlanır. Nasıl son bulacak? Sadece sen karar verebilirsin.

Reaper: Tale of a Pale Swordsman

Oynanışı
Oyuncu siyah kılıç ustasını kontrol eder ve harita boyunca bir görev noktasından bir görev noktasına hareket eder. Geldiği yerlerde dialoglar sonucunda kendi kaderini kendi belirler. Oyuncu görevleri kabul edebilir veya isterse reddedebilir. Ayrıca görevden daha fazla altın kazanmak amacıyla aynı yerden gelecekte alabileceği görevleri riske edebilir. Görev kabul edildiği zaman gideceği yer belirtilir ve oyuncu oraya direk gidebilir veya daha sonra yapmak üzere yan görevlere eklenebilir. Oyuncu görev yerine geldiğinde 2 boyutlu bir arena üzerinde oynuyor. Oyun görev içinde platform oynuna dönüşüyor. Savaşlarda düşmanın hem hava hemde kara birimleri bulunuyor. Özel hareketler için Rage Skull gerekiyor. Düşmanlar yok edilince genelde, oyuncu altın kazanıyor ve bu altın ile de daha iyi silah ve zırh satın alabiliyor. Her savaş sonucu kazanılsada kaybedilsede, oyuncu tecrübe kazanıyor. Tecrübe ile oyuncu seviye atlıyor.

Reaper: Tale of a Pale Swordsman

Seviye atlayınca 3 kader kartından birini seciyor ve karakterini geliştiriyor. Kartlar ile birlikte oyuncular, karakterinin canını ve gücünü artırabiliyor. Aynı zamanda bu kartlar falcılarda 20.000 altına alınabiliyor. Oyuncular görev noktları arasında hareket ederken, bazen farklı savaş arenalarında düşmanlar ile karşılaşabilir. Oyunun kontrolleri oldukça basit ve kolay. Oyuncu, düşmanın yanındayken otomatik şekilde saldırı yapıyor ve Rage Skull ile dolan özel hareketleri yapmak içinde ekranda beliren basit hareketleri yapmak yeterli oluyor.

Reaper: Tale of a Pale Swordsman

Tepkiler
Oyun, Android Market üzerinden çok olumlu tepkiler almıştır. Oyununun özellikle grafikleri çok beğenilmiştir. Savaş mekanikleri ve sesleri de oldukça ilgi görmüştür. Ayrıca hikayesi ise olumlu tepkiler alırken, bazı oyun siteleri tarafından hikayesi beğenilmemiştir. Gerçi yeni yeni gelişen mobil oyun dünyasında bu dönemlerde oyunu hikayesine göre eleştirmek ne kadar doğru bilinmez. Bazı cihazlarda kontroller sorun çıkartabiliyor. Ayrıca bu kadar kaliteli yapıma göre istediği ücret ise oldukça düşük.

Çeviri: Ercan UYMA & Hazırlayan: Burak AVCI - Update: 30.09.2023