22 Ekim 2011

Turkcell T20 (U8650) Uygulamalar ve Bellekte kapladığı alan

Turkcell T20 (U8650) Uygulamalar ve Bellekte kapladığı alan

Turkcell T20 telefonumda gereksiz uygulamalar yüzünden stok ROM atma konularını araştırmıştım. En iyi ROM un Spain Yoigo rom olduğunu forumlardan araştırmalarım sonucu öğrendim. Aslında 2.3.3 Android sürümlü ROM lar arasında çok bir fark yok ama en çok tercih edilen iki ROM "Spain Yoigo" ve "Malaysia General". ileri ki günlerde Malaysia General ROM elime geçerse onuda denerim ve sonuçlarını buraya yazarım. Bu uygulamaların telefonun kendi belleğinde tutması sonucu araştırma yaptım ve soru şeklinde forumlarda paylaştım.

Soru: Link2sd uygulamasını kurdum, ROM dan sonra yüklediğim bütün uygulamaları SD kartıma taşıdım bazı gereksiz sistem uygulamalarını da yine bu application ile sildim. Fakat ben ne zaman yeni bir uygulama yüklesem, Menü > Dosya Yöneticisi > Uygulama sekmesine gelince her yüklediğim uygulama sistemde 1 veya 2 MB alan kaplıyor. oysaki ben yüklediğim uygulamaların hepsini SD kartıma taşıyorum acaba T20(U8650) de uygulama SD karta taşınsa da kendi belleğinde 1 MB olsada yer kaplıyor mu?

Cevap: Uygulamaların geçici dosyalarının belirli oranda yer kaplaması normal. Yani biz hangi ROM u yüklersek yükleyelim superuser yetkimiz de olsun, telefonun dahili hafızası (160 mb) ise her uygulama 1-2 mb yer kaplayacaktır :) gereksiz uygulamaları telefonunuzda barındırmayın derim.

Link2SD uygulaması ile "Spain Yoigo" ROM içindeki bazı gereksiz sistem uygulamalarını ben kaldırdım sizde kaldırabilirsiniz.

Akışlar (com.huawei.socialext)
E-posta
E-postam
Haberler ve Hava Durumu
Saatli Hava Durumu
Gmail
YouTube (Kaldırıp Marketten tekrar yükleyin SD karta)
Sesli Çevirici (VoiceDialer.apk)
Android Animasyonlu Duvar Kağıtları (LiveWallpapers.apk)