19 Mayıs 2020

RUST Oyunu Bölüm 2: Alet Dolabı (Tool Cupboard), Temel Hammaddeler ve Sunucu Günlükleri

RUST Oyunu Bölüm 2: Alet Dolabı (Tool Cupboard), Temel Hammaddeler ve Sunucu Günlükleri

RUST oyununun ikinci bölümü ile seriye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımda evinizi kurarken temel aldığınız Alet Dolabı ve birkaç temel hammaddeler den bahsedeceğim. Bir de Türk topluluk sunucularında yaşadığımız bazı deneyimleri sizlere aktaracağım.

İlk olarak Alet Dolabı veya diğer adı ile Tool Cupboard olan yapı ile başlayalım. Alet Dolabı; evin en önemli envanteri olup 50 metre çapında bir alandaki inşaat yetkilerini yöneten bir eşyadır. Maliyeti 1000 Odun'dur ve evin merkezine gene de yerleştirilir. Oyunda (Okunuş: TiSi) olarak bilinen yapı ele geçirilirse ve içindeki kaynaklar yenilenmezse ev çürür ve yok olur. Bundan dolayı korunaklı bir yere inşaa etmeniz gerekir ve içindeki ham madde azaldığı zaman takviye etmeniz zorunludur.

Siz evinizi taş, metal veya odun gibi en çok hangi madde kullanarak yaparsanız Alet Dolabına o hammaddeler den koymanız gerekir aksi taktirde yapı çürümesi gerçekleşir. Genelde dolabın yapıldığı yer metal duvarlar ile örülür ve ayrı bir kapı yapılarak oyuncular tarafından korunmaya çalışılır.

RUST Oyunu Bölüm 2: Alet Dolabı (Tool Cupboard), Temel Hammaddeler ve Sunucu Günlükleri

Resimde de gördüğünüz gibi Alet Dolabı içindeki maddeler ve hangi maddelerin gerekli olduğu belirtilmiş. Taş, Eritilmiş Maden ve Yüksek Kalite Metal ihtiyacı olup 1 günden fazla yeteceğini belirtmiş. Siz bu üç ham madde den ilave etmeniz yeterlidir. Ayrıca Odun, Kumaş veya diğer maddeleri eklemenize gerek yoktur onları başka dolap veya sandıklarda tutabilirsiniz. 

Bahsettiğim üç ham madde eğer dolapta olmazsa ev çürüyecektir. Genelde bir eve baskın atılırsa (RAID yapmak) genel amaç tüm Loot yani envanteri toplamak ve Alet Dolabını ele geçirmektir. Alet Dolabının içindekiler alınırsa ev bakımsızlıktan 24 saat içinde yok olacaktır.

Temel Hammaddelerden biraz bahsedecek olursak;

Odun: Direkt arazi üzerindeki ağaçları keserek bulabilirsiniz. Bazı ağaç kökleri olan Tree Stump'ları direkt alabilirsiniz. Taş veya Balta ile ağaç kesebilirsiniz.

Taş: Direkt arazi üzerindeki Taş Blokları kırarak veya ufak olanları direkt toplayarak bulabilirsiniz. Taş veya kazma ile taş blokları kırabilirsiniz.

Metal Madeni: Direkt arazi üzerindeki Metal Maden Blokları kırarak veya ufak olanları direkt toplayarak bulabilirsiniz. Taş veya kazma ile metal madeni blokları kırabilirsiniz.

Kükürt Cevheri (Sulfur Ore): Direkt arazi üzerindeki Kükürt Cevheri Bloklarını kırarak veya ufak olanları direkt toplayarak bulabilirsiniz. Taş veya kazma ile kükürt cevheri blokları kırabilirsiniz.

Kumaş (Cloth): Arazi üzerindeki kenevir bitkileri (Hemp Fibers) veya hayvanlardan, insanlardan, botlardan keserek elde edebilirsiniz. Aynı zamanda ip, muşamba, dikiş seti, elbise gibi maddeleri de geri dönüştürücüde öğüterek kumaş üretebilirsiniz. Kumaş oyunda çok işe yarayan bir ham madde olup bez sağlık kitinden elbiseye kadar birçok envanterin temel hammaddesi olarak kullanılır.

RUST Oyunu Bölüm 2: Alet Dolabı (Tool Cupboard), Temel Hammaddeler ve Sunucu Günlükleri

RUST Oyunu Bölüm 2: Alet Dolabı (Tool Cupboard), Temel Hammaddeler ve Sunucu Günlükleri

Son olarak Türk Topluluk sunucularında haftalık 2X bir sunucuda 4-5 günlük maceramıza geçecek olursak. Başta madencilik sahası yakınlarında dört katlı bir ev kurduk ve çatısından tüm araziyi görerek düşmanları indirdik. Büyük ve Küçük Sondajlara gittik ayrıca Gemide Loot'ladık.

Patlayıcımız az olduğu için birkaç eve RAID atma girişiminde bulunduk. Evin içerisini taret, alev makinesi, kamera sistemi gibi tuzaklar ekledik. Yine eve elektrik ve sigorta sistemi kurduk. Oyunda birkaç ittifak birleşip bizim eve RAID atma girişiminde bulundu ve iç kısımlara kadar da ulaştı :) Birkaç görseli yazının başında ve yukarıda ekliyorum.

Özünde eğlenceli bir bölüm oldu, diğer sunucu günlüklerinde yaptığımız maceralardan bahsetmeye devam edeceğim.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.