16 Temmuz 2017

2017 Türkiye Ekonomisi ve En Değerli Türk Markaları

2017 Türkiye Ekonomisi ve En Değerli Türk Markaları

2017 yılı Türkiye için ekonomik ilerleme olarak kolay yıllardan biri olmayacak gibi gözüküyor. Özellikle Devlet'in iç vergi politikası belli alanlarda artarak ekonomik dengeler ve dişliler bir şekilde döndürülmeye çalışılsa da beklenen ihracat seviyelerine henüz gelinemedi. Haziran 2017 rakamları ile TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) ise 10,90 olarak belirlendi.

Bu değerler çerçevesinde Türkiye'deki en değerli ilk 10 markada birinci olan Türk Telekom olup Turkcell, THY, Akbank, Garanti, Ziraat Bankası, Arçelik, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi, Halk Bank olarak belirlendi.

Sektörel olarak baktığımızda; 2 Telekomünikasyon (Bilişim), 1 Hizmet (Hava yolu), 6 Banka (Finans), 1 Makine Arge (Dayanıklı Tüketim) olarak sınıflandırabiliriz. Türkiye'de bankacılık sektöründeki pazar oldukça yüksek. BIST'de de günlük olarak bunu görebilirsiniz. Borsadaki ilk 5'te her zaman 2 veya 3 banka vardır. Özellikle körfez ülkelerinin Türkiye'deki bankacılık sektöründeki faaliyetleri ilerleyen zamanlar da daha da artacak gibi görünüyor.

2017 Türkiye Ekonomisi ve En Değerli Türk Markaları

İlk resme bakacak olursak Türkiye şu an Dünyadaki ekonomik payın %0.97 gibi bir hacmine sahip. Umarım bu hacim daha da artar ve Türkiye'deki hizmet ve turizm sektörü daha iyi pazarlanarak ülkeye katma değer sağlanır.

Burak AVCI - Update: 01.03.2021