2 Nisan 2017

Oracle Database 11g Release 2'yi Bilgisayara Kurmak


Oracle Database 11g Release 2'yi kişisel bilgisayarınıza kurmak için Google'da bilgisayarınızın işletim sistemi özelliğine göre aşağıdaki kelimeleri aratarak Oracle'ın resmi sitesine giriniz.

Oracle Database 11g Release 2 for Microsoft Windows 64-bit
Oracle Database 11g Release 2 for Microsoft Windows 32-bit


Resimdeki gibi Accept diyerek iki dosyayı da bilgisayarınıza indirin. 11gR2_database_1of2 ve 11gR2_database_2of2 adındaki iki dosyayı RAR'dan çıkarın. Boyutu az olan 11gR2_database_2of2 olan dosyaya girin ve database\stage\Components içindeki dosyaları kopyalayın.

11gR2_database_1of2 içindeki database\stage\Components klasör içine yapıştırın. İlk klasör olan 11gR2_database_1of2\database içindeki Setup ikonuna tıklayarak kurulumu başlayabilirsiniz.

1) Configure Security Updates ekranındaki Email alanını boş bırakın ve Oracle Support kısımdaki onayı kaldırıp İleri diyin çıkan uyarı penceresini Yes diyerek geçebilirsiniz.

2) Installation Option kısmında Create and configure a database kısmını seçip ileri deyiniz. System Class kısmında ise Desktop Class diyerek devam edin.

3) Typical Installation kısmında ayarlar otomatik gelecektir. Password girip devam edebilirsiniz. Ayarlar yüklendikten sonra Summary kısmında Bitir diyerek kuruluma başlayabilirsiniz.

4) Kurulum bitmeye yakın Database Configuration Assistant sayfası çıkacaktır, Password Managment diyerek açılan User ekranında SYS ve SYSTEM kullanıcıları için Password alanlarını sadece doldurun. HR kullanıcısının da Lock Account işaretini kaldırarak üzerindeki kilidi kaldırın ve Password alanlarını doldurup OK butonuna basın. Çıkan onay ekranını Yes diyerek geçebilirsiniz.

5) Database Configuration Assistant sayfasında OK diyerek Finish kısmına geleceksiniz. Close butonuna basarak kurulumu bitirebilirsiniz.

6) Run kısmından cmd yazarak konsol ekranını açın ve SET ORACLE_SID=orcl yazın. Daha sonra sqlplus sys/oracle as sysdba yazarak SQL konsoluna gelin ve eklediğimiz veri tabanını SELECT NAME FROM v$database; komutu ile kontrol edelim. ORCL'nin eklendiğini göreceksiniz, konsoldan QUIT diyerek çıkabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.