10 Şubat 2017

Xiaomi Mi 5 Cihaza FastBoot Rom Kurmak

Xiaomi Mi 5 Cihaza FastBoot Rom Kurmak

Xiaomi Mi 5 cihaza Xiaomi Mi 5 Latest Global Stable Version Rom kurma işlemini anlatacağım. Bu işlemi uygulayabilmek için cihazın Bootloader kilidi açılmış olması lazım. Hem kilidi açmak için detayları hemde kurulumları okumak için Xiaomi Mi 5 (Unlock) Bootloader Kilidini Kaldırmak konumu inceleyebilirsiniz.

Rom yüklemeden önce bilgisayara Xiaomi Mi Flash Tool aracını kurmamız gerek. Daha sonra FastBoot Rom indirmek için http://en.miui.com/a-234.html adresine girip aşağıdaki dosyaları aratarak Global Developer veya Global Stable(Kararlı) Rom dosyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Xiaomi Mi 5 Latest Global Developer Version Fastboot File Download
Xiaomi Mi 5 Latest Global Stable Version Fastboot File Download

Dosyayı indirdikten sonra cihazı telefona bağlayın ve komut satırından Fastboot moda alın. Mi Flash Tool programını çalıştırın ve Refresh butonuna basarak cihazın görülmesini sağlayın.

Xiaomi Mi 5 Cihaza FastBoot Rom Kurmak

Browse kısmından Rom dosyasını seçin ve Flash tuşuna basarak yükleme işlemine başlayın. Aşağıdaki gibi The operation completed successfully mesajı verirse Rom başarılı yüklenmiştir ve cihaz yeniden başlayacaktır.

Xiaomi Mi 5 Cihaza FastBoot Rom Kurmak

Ek olarak FastBoot ekranından çıkmak için ses açma tuşu ile Power tuşuna birlikte basılı tutun ve siyah ekran gelene kadar bekleyin. Daha sonra tekrar Power tuşuna basarak cihazı açabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 21.03.2021