13 Kasım 2016

Assassin's Creed Oyun Serisi ve Ubisoft - Açık Dünya Oyunu (Open World)

Assassin's Creed Oyun Serisi ve Ubisoft - Açık Dünya Oyunu (Open World)

Assassin's Creed serisi Ubisoft tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan, tarihle iç içe, gizlilik ağırlıklı suikastçı oyunudur. Birçok platform için oyunun serisi mevcuttur ama ben Microsoft Windows için yayınlanan serileri buradan paylaşacağım. Oyun tarih sahnelerinden esinlenmiş ve Campaign şeklinde ilerlenebilir bir oyun olduğu için serinin tutkunları tarafından fazlasıyla tutulmaktadır. Grafik olarak her seride daha da kendini geliştiren oyun en çok Assassin's Creed 2 oyunundan sonra popülerliğini artırmıştır.

Assassin's Creed: Oyunun ilk serisi olup 2007 yılında çıkmıştır. Oyun, Üçüncü Haçlı Seferi döneminde geçiyor. Oyunun baş karakteri Suikastçı Altaïr Ibn-La'Ahad'tır. Haşhaşiler adıyla bilinen, Hasan Sabbah önderliğindeki tarihsel örgüt ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulanmıştır.
Ek Sürüm: Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles (Mobil ve Gamepad Platformu)

Assassin's Creed II: 2009 yılında çıkan oyun Rönesans Döneminde İtalya'da geçiyor. Oyunun baş karakteri Suikastçı Ezio Auditore da Firenze'dir. Grafikler o döneme göre en iyilerden olup bu oyundan sonra serinin popülerliği artmıştır. Hikayesi ve oynanabilirlik olarak oldukça başarılıdır.

Assassin's Creed: Brotherhood: 2010 yılında çıkan oyun, 1500'lü yıllarda Borgia egemenliğindeki Roma'da geçiyor. Oyunun baş karakteri Suikastçı Ezio Auditore da Firenze'dir. Assassin kardeşliği olarak da bilinen oyunda birçok suikastçı karakterini oynayabilirsiniz.

Assassin's Creed: Revelations: 2011 yılında çıkan oyun 1500'lü yıllarda İstanbul'da geçiyor. Oyunun baş karakteri Suikastçı Ezio Auditore da Firenze'dir. Osmanlı dönemini ve Yavuz Sultan Selim zamanını konu alıyor.

Assassin's Creed III: 2012 yılında çıkan oyun 1770'li yıllarda geçiyor ve Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nı konu alıyor. Oyunun baş karakterleri Tapınakçı Haytham Kenway ve oğlu Suikastçı Connor Kenway (Ratonhnhaké:ton)'dir.

Assassin's Creed III: Liberation: 2012 yılında çıkan oyun Assassin's Creed III oyununun ek paketi değil ama devamı niteliğinde olan oyundur.

Assassin's Creed IV: Black Flag: 2013 yılında çıkan oyun 1700'lü yıllarda geçiyor ve "Korsanlığın Altın Çağı" olarak adlandırılan dönemi konu alıyor. Edward James Kenway adlı karakterin korsanlıktan suikastçılığı olan serüvenini işliyor. Grafik ve konu olarak oldukça başarılıdır. Korsan gemi savaşlarını yönetebildiğiniz bir oyundur.
DLC: Freedom Cry ve Pirates

Assassin's Creed Unity (2014): Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen oyun Kasım 2014 döneminde çıkmıştır. Oyunun hikayesi ve senaryosu Fransız ihtilalini ve devrimini (1789-1799) anlatmaktadır. Jacques de Molay'ın idamı ile oyun başlamaktadır. Fransız devrimindeki birçok önemli olay ve karakter oyunda geçmektedir. Oyunun video serisini Türkçe olarak YouTube üzerinde seyrettim. Fransız ihtilali zamanındaki Paris sokaklarını merak edenler için güzel bir seridir. Oyunda oynadığınız karakter Arno Victor Dorian olup 1768 Versay doğumludur ve onun DNA'sı ile Animus'dan bağlanıp geçmişe gitmektesiniz.
DLC 1: Assassin’s Creed Unity Revolutionary Armaments Pack
DLC 2: Secrets of the Revolution

Assassin's Creed: Rogue (2015): 2015 yılında çıkan oyun Yedi Yıl Savaşı (1756-1763) döneminde Kuzey Amerika'da geçmektedir. Önceden suikastçı olan fakat sonradan tapınakçı olmayı seçen Shay Patric Cormac adlı karakterin hikayesini konu almaktadır.

Assassin's Creed Chronicles: Assassin's Creed'in 2 boyutlu oyunu olup çizgi film grafiklerine yakın ama sevenleri tarafından tutulan oyundur. ilk serisi 2015 yılında çıkan oyunun diğer serileri;
Assassin's Creed Chronicles: China (Çin İmparatorluğu, 2015)
Assassin's Creed Chronicles: India (Sih İmparatorluğu, 2015)
Assassin's Creed Chronicles: Russia (Ekim Devrimi, 2016)

Assassin's Creed Syndicate: 2015 yılında çıkan oyun 1868 yılında Londra'da geçmekte ve Sanayi Devrimi'ni konu almaktadır. Suikastçi Jacob Frye ve Evie Frye kardeşlerin hikayesini işlemektedir.

Assassin's Creed Identity: 2016 yılında mobil platformalar için çıkarılmış üç boyutlu oyundur. Android için satın aldığım oyunun grafikleri ve oynanışı oldukça kalitelidir. İtalya Roma ve ek paket Forli olmak üzere iki hikaye modu bulunmaktadır.

Assassin's Creed Origins (2017) (Release: 27 Ekim 2017, Ptolemaios Dönemi Antik Mısır) Assassin's Creed serisinin 10. oyunudur. MÖ 49 ve 43 yılları arasında geçmektedir ve Antik Mısır dönemi konu alınmıştır.

Assassin's Creed Oyun Serisi ve Ubisoft - Açık Dünya Oyunu (Open World)

* Assassin's Creed Odyssey (2018) (Release: 2018, Antik Yunanistan Zamanı, Pers ve Sparta Savaşı Dönemi) MÖ 431 ve 404 yılları arasında geçmektedir. Pers ve Sparta savaşını ve öncesini konu almaktadır. Antik Yunanistan ve şehir devletleri olan Atina, Sparta haritasında oynadığınız oyunda Leonidas, Sokrates, Hipokrat, Herodot gibi Antik Yunan zamanında yaşayan karakterlerde vardır. İlk animasyon olarak Peloponez Savaşı ile oyun başlar. Sonra Alexios veya Kassandra karakterlerinden birini seçerek Kefalonya adasında oyunun hikaye moduna başlarsınız. Oyunda birçok ana ve yan görev bulunur. Oyunda gizli bir tarikat vardır ve Atina Sparta savaşını tetiklemek ister. Siz bu tarikatı yok etmeye ve annenizi bularak onu kurtarmayı hedeflersiniz. Oyunun hikaye modunu Türkçe olarak YouTube'dan video serisi olarak izledim. Oyun hakkında detayları Assassin's Creed Odyssey Hikayesi ve Oyun İncelemesi adlı makalemde değindim.

Assassin's Creed Rebellion: 2018 yılında mobil platformalar için çıkarılmış ücretsiz oyundur. Oyunun grafikleri animasyon çizgi dizi gibi olup oynanış olarak fena değildir.

Assassin's Creed Valhalla (Release: 2020, Vikingler) MS 843 yılından başlamaktadır.

2010 yılında serisi biten ve Assassin's Creed'den önce popüler olan benzeri seri Prince of Persia'da Ubisoft tarafından geliştirilen oyundur.
İlk Oyunlar Prince of Persia The Sands of Time, Warrior Within ve The Two Thrones olup sonrası aşağıdaki gibidir.

* Prince of Persia (2008)
* Prince of Persia: The Forgotten Sands (2010 Serinin son oyunudur)

Burak AVCI - Update: 22.11.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.