20 Ağustos 2015

Lada Vesta Kasım 2015'de Türkiye'de

Lada Vesta Sedan Türkiye

Rusya'nın dev otomotiv markalarından Lada, 2015 yılı ile birlikte Türkiye pazarına Lada Vesta ile giriş yapmaya hazırlanıyor. Lada Vesta, AvtoVAZ diğer adı ile Lada tarafından Eylül 2015'te üretime başlaması planlanan otomobildir. Rusya'nın en kaliteli araba markası tarafından üretilecek olan sedan modeli için Türkiye satış fiyatı 25 bin TL olarak düşünülüyor.

Otomatik ve düz vites olarak iki şekilde de piyasaya sürülecek aracın konsept tasarımı da  gayet iyi. Bayi satışı 6.500$ olan araç Türkiye'de vergiler ile birlikte 25 bin-30 bin TL arasında bir fiyata satılacaktır.

Lada Vesta’ların Lada Priora’ların yerini alması planlanıyor. Hatchback tip araçların üretiminin başlamasının ardından sedan tipler de devreye alınacak. Lada ise Türkiye'de Mersa Otomotiv tarafından temsil edilecek ve satışlar kasımda başlayacak.

Lada Vesta Sedan Türkiye

Tasarım olarak Renault-Nissan ve Rus AvtoVaz firmalarının ortak ürettiği Xray modeli Renault Sandero ve Renault Duster modellerinin izlerini taşıyor. Xray modelinde standart olarak sunulan donanımlar arasında, Rusya’da çok tercih edilen sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi bulunuyor. Ayrıca Lada tarafından üretilen yeni 1,4 turbo 100 beygir gücündeki motor da bu araçlarda kullanılacak.

Lada Vesta Sedan Türkiye

Lada Vesta'nın özelliklerini sıralayacak olursak; 1.4 ve 1.6 litre 4 silindirli motor, Manuel ve otomatik vites seçenekleri, dokunmatik ekran, direksiyon kontrol düğmeleri, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir yan aynalar, otomatik silecekler ve farlar, ABS, Dayanıklı ve uzun ömürlü motor güvencesi.

Lada Vesta Sedan Türkiye

Lada Vesta ilk olarak 2014 Ağustos'da Moskova Otomobil Fuarında tanıtıldı. Lada Vesta’nın 2016 yılına kadar 100.000 adet üretilmesi planlanıyor. 2020 yılı itibarıyla Türkiye'ye uzun bir süre Rus Otomotiv devlerinin giremeyeceği artık çok belli olmuştur.

Burak AVCI - Update: 08.01.2021