26 Mart 2023

Calvin Klein Euphoria Men EDT Erkek Parfüm İncelemesi

Calvin Klein Euphoria Men EDT Erkek Parfüm

Erkek parfüm inceleme yazısı bir süredir yazmıyordum ve yeni aldığım Calvin Klein Euphoria Men EDT marka erkek parfümü ile bu yazıyı sizlerle paylaşma fırsatı buluyorum. Bildiğiniz gibi kaliteli bir EDP veya EDT parfüm aldığınızda kullanım sıklığına göre ortalama 6 ay rahatlıkla bir erkeğe gitmektedir. Bu yüzden parfüm seçerken sizin kişiliğinize uygun ve marka parfümler seçmenizi tavsiye ederim. Defolu veya parfüm markası olmayan ama Fason parfüm üreten markalardan orijinal bile olsa uzak durmanızı öneririm. Daha önceki parfüm yazılarımı ve EDP, EDC, EDT gibi terimlerin anlamlarını okumak için Perfume kategorisi altındaki yazılarımı takip edebilirsiniz. EDT (Eau De Toilette) parfümler yoğunluk ve kalıcılık bakımından EDP parfümlerden biraz daha düşük olup özellikle yaz ve ilkbahar aylarında tercih edilen parfüm çeşitleri arasına girmektedir. Calvin Klein Euphoria Men EDT erkek parfümünü uzun süredir takip ediyordum ve almayı düşünüyordum. Hem şişe dizaynı hem de kutu görseli olsun oldukça şık duran bir parfümdür. Parfümün kutusu koyu kahve metalik renkte olup parfüm şişeside şeffaf bir cam içerisinde şık bir şekilde muhafaza edilmiştir. Parfümün hem şişe hem de kutu üzerinde yazan 3.4 FL. OZ. U.S. ibaresinin anlamı ise hacmini belirten bir ibare olup 100 ML'lik şişede bir parfümdür demektir. Şişe üzerinde yazan 36 M ibaresi ise 36 Months demektir ve parfümler genelde 3 ile 5 yıl arası raf ömrü vardır. Parfümler üretim tarihinden itibaren satılmadıkça ve yılı geçtikçe fiyatı düşer. Özellikle üç yılı geçmiş parfümler orijinal bile olsa aynı parfümün başka yerde daha pahalıya satılmasının tek sebebi arasındaki yıl farkıdır. Genelde Boyner ve Beymen gibi mağazalarda bir yıl ve altı yeni üretim parfümler satıldığı için fiyatı daha yüksektir. Oysaki üç yılını geçmiş veya üç yılına yaklaşmış aynı orijinal parfümü daha uygun fiyatlara internet üzerinden temin edebilirsiniz.

Tabii yeni üretim parfüm almak her zaman daha avantajlı olacaktır çünkü yoğunluk ve kalıcılık bakımından üç veya dört yıllık rafta beklemiş parfüm kadar olmasa da kalite bir yık daha fazladır ama aralarında aman aman bir fark yoktur diyebilirim. Özellikle benim gibi ara ara parfüm markası değiştiriyor ve deneme amaçlı kullanıyorsanız orta fiyat bandından 1-3 yıl arası orijinal parfüm satın alabilirsiniz. Calvin Klein Euphoria Men EDT Erkek Parfüm ise koku bakımından içreği Fresh ve Oryantal olup bana hafif çiçeksi ama maskülen yani erkeksi çizgisini de koruyan bir parfüm gibi geldi. Zaten EDT olduğu için aşırı ağır ve boğucu bir kokusu yoktur tam tersi sizi kendinize çeken güzel naif ve biraz gizemli bir kokusu vardır. İlk kez erkek parfümü seçeceklere başlangıç için önerebilirim. Parfümün tepe noktası yani ana koku karakterleri Biber ve Zencefil olup içreğinde ekstradan Siyah Fesleğen, Paçuli ve Amber bulunmaktadır. Calvin Klein Euphoria Men parfümü sizi sınırlarınızın ötesine geçmeye ve en yoğun arzularınızı tecrübe etmeye zorlamaya hazırdır diyebilirim. Bağımlılık yaratan Fresh ve oryantal bir parfüm olan Euphoria Men zengin imzanın bir karışımıdır. Zencefil biber kokteyli, bağımlılık yaratan Paçuli ve duyusal kremsi süet akoru, bu baş döndüren, erkeksi, hoş ve aynı zamanda farklı imzayı bütünüyle oluşturuyor diyebilirim. Parfümü aynı zamanda paket olarak Tıraş Balsamı 100 ML ve Arabada muhafaza etmek için Parfüm 15 ML olarak da satın alabilirsiniz.

Calvin Klein Euphoria Men EDT Erkek Parfüm

Calvin Klein Euphoria Men EDT Erkek Parfüm

Parfüm: Calvin Klein Euphoria Men EDT Erkek Parfümü
Yoğunluk & Hacim: EDT ve 100 ML
Fiyat: 300 TL (08 Şubat 2023) Denenmiştir.
Menşei: Birleşik Krallık (UK) İngiltere
Açıklama: Orta Üst Segment
Calvin Klein Ürün Kodu: 9350070995MUL
Barkod: 088300178285 (Amerika Birleşik Devletleri & Kanada UPC A)
Parfüm Orijinallik Kontrol Kodu: L8 0358691406

Çiçeksi ve odunsu bir parfüm arıyorsanız, içerisinde hem Fresh hissiyat olsun hem de gizemini yani maskülen duruşunu korusun diyorsanız Calvin Klein Euphoria Men EDT erkek parfümü tam size göre bir kokudur diyebilirim. Yukarıda parfümün özelliklerini yazarken dikkatinizi çekmiştir orijinallik kodu adındaki ibare. Bu numara parfümün şişesi üzerinde bulunup CheckFresh sitesinden kodu taratarak parfümün kaç yıllık olduğunu ve orijinalliğini bu sayede öğrenebilirsiniz. Parfüm gerçekten orijinal ve fiyatı ucuz olduğu için 3 ile 5 yıl arasında bir raf ömrüne mi girmiş yoksa tamamen mi sahte yani çakma bir parfüm mü bu siteden detaylı öğrenebilirsiniz. Dediğim gibi markası bilinmeyen Fason üretim parfüm markası orijinal bile olsa kesinlikle almayınız aldırtmayınız. Özellikle 6 ay ortalama ve üzerinde bir parfüm kullanıcısı iseniz zaten orijinal ve marka parfümler dışında dışarıda butik dükkanlarda satılan parfüm markalarına yönelmeyiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.