26 Mart 2017

Erkek Cüzdan & Kartvizitlik Marka ve Model Tavsiyeleri

Erkek Cüzdan ve Kartvizitlik Tavsiyeleri

Erkekler için önemli aksesuarlardan biri olan cüzdan veya kartvizitlik günlük hayatta kullanımı mecburi olsa da sıradan deri ve kullanışsız bir cüzdan almak yerine veya sadece para taşımak için herhangi kalitesiz bir cüzdan almak pek mantıklı değildir. Hem de stil olarak hem de kullanışlı ve sürdürülebilirlik açısından tercih edilen bazı markaların ürünlerini sizler için seçtim. Yaz aylarında genelde 6 gözlü Kartvizitlik kullanıyorum. Fakat son zamanlarda değişen ihtiyaçlarımdan dolayı şimdilik klasik deri cüzdana geçtim. Kartvizitlik seçerken de minimum 6 gözlü olmasına dikkat ediyorum. 4 gözlü olanlar pek işe yaramıyor çünkü kredi kartı, banka kartı, ehliyet gibi birçok kartınız olacağı için 6 gözlü seçmenizi tavsiye ederim.

Kartvizitlik eni genelde 9,5 veya 10 cm olanlarından seçebilirsiniz. Daha büyükleri hem taşıma açısından hem de görünüm açısından çok tavsiye edemiyorum çünkü aşırı kaba duruyor. Ayrıca erkek arkadaşınıza hediye seçiminde Kartvizitlik ürününün iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Benim önerdiğim ve bir sürede kullandığım kartvizitlik markaları ise Business Card Holder ve Business Men Wallet olup uzun süre bu markaların ürünlerini kullanabilirsiniz. Beymen, Beymen Hediye, Beymen Club, Beymen Collection isimleriyle de satılmaktadır.

Önereceğim Markalar: George Hogg, Fossil, Beymen, Jaguar, Tasso Alba, Guess, PRADA, Salvatore Ferragamo, Burberry, Louis Vuitton, Saint Laurent, Gucci, Givenchy, Montblanc, Dolce & Gabbana, Fendi, Davidoff, Lacoste, Pierre Cardin, Calvin Klein olarak sıralayabilirim.

Beğendiğim Markalar: George Hogg, Beymen, Jaguar, Guess, PRADA, Givenchy, Dolce & Gabbana, Davidoff, Pierre Cardin, Calvin Klein.

Kartvizitlik alırken 6 bölmeli olanları tavsiye ederim ve modellere BOYNER'den bakmanızı başlangıçta öneririm. Aşağıdaki Beymen logolu kahverengi kartvizitliği 2018 yılında 99 TL'ye satın almıştım. Toplamda 6 kart bölmesi olan şık tasarıma sahip deri bir kartvizitliktir. Fakat artık kullanmıyorum bunun sebebi de şu an minimum 4-5 adet kart, para ve bir de anahtar taşımam lazım. Açıkçası sadece kart dışında para, bozuk para, tekli anahtar veya benzeri bir ürünü kartvizitlikte taşıyamazsınız ayrıca bir de cüzdan taşımanız lazım. Bu yüzden kartvizitlik kullanımına ara verdim sadece plaja giderken yazın bazı durumlarda kullanıyorum.

Beymen Kartvizitlik

Beymen Kartvizitlik

Siyah ve Kahverengi modelleri vardır. Kesinlikle öneririm. 6 cepli, Beymen metal logo ve tasarımı oldukça şık bir kartvizitlik.

Erkek Cüzdan ve Kartvizitlik Tavsiyeleri

Erkek Cüzdan ve Kartvizitlik Tavsiyeleri

George Hogg alacaklara bu modeli önerebilirim. 6 cepli ve logo kabarması oldukça şık duruyor. Beymen marka kartvizitlikler ile hemen hemen aynı kalitedir.





Prada Bi Fold Wallet

Prada Bi Fold Wallet









Erkek Cüzdan & Kartvizitlik Markaları, Modelleri ve Yorumlarım
* U.S. Polo Cüzdan
* Polo Ralph Lauren
* Puma
* Adidas
* Bond Cüzdan
* Lumberjack
* LeviS (Levi Strauss)
* Divarese
* Reebok
* Cotton Bar
* Bottega Veneta
* Valentino
* ETRO
* MCM
* Alexander McQueen
* A.G. Spalding & Bros
* Giuseppe Zanotti
* Paul Smith
* Santoni
* Tod's
* Kenzo
* Lancaster
* Jimmy Choo
* Diesel
* Vivienne Westwood
* Comme Des Garcons
* Coach
* Karl Lagerfeld
* Jean-Paul Gaultier
* Tony Bellucci
* Brunello Cucinelli
* Herschel
* Christian Dior
* Gravitas
* Outpost
* Quiksilver

Pascal Classic&Polo Racquet Club: Malzeme kalitesi çok iyi değildir ve ucuz bir cüzdandır. Benzer fiyat ve Segment marka olarak Fossil öneririm. Aynı zamanda Tommy Hilfiger çakması gibi durmaktadır.

* Prada Bi Fold Wallet: Prada markasının deri ve para koymak için metal kıskaçlı olarak tasarladığı şık bir cüzdan modelidir. Örnek resimlerini yukarıya ekledim.

* Michael Kors: Erkekler için tavsiye etmediğim cüzdan markasıdır.

* Giorgio Armani/Armani Jeans: Cüzdan veya kartvizitlik için iyi markalar olsa da çakması çok olduğu için pek tercih etmiyorum.

* Dsquared2: Lüks giyim markasıdır, cüzdan için tercih etmezdim.

* Tommy Hilfiger: Listeye Tommy Hilfiger markasını ekledim çünkü Cüzdan modellerini pek beğenmiyorum fakat kalitesi ve marka bilinirliği olarak tartışmasız satın alınabilecek bir markadır. Eğer içinize sinen bir modeli varsa almanızı öneririm sadece ben tercih etmiyorum bu benim kişisel görüşümdür.

Burak AVCI - Update: 01.12.2021