3 Nisan 2016

Paradox Serisinden Hearts of Iron 3: Their Finest Hour Kurulumu

Hearts of Iron 3: Their Finest Hour

Paradox serisinden gerçek zamanlı ve oyması zor olan strateji oyunu Hearts of Iron 3 ve en popüler ek paketi Their Finest Hour'un kurulumunu anlatacağım. Oyun için Türkçe dil paketleri mevcut olsa da İngilizce oynamanızı tavsiye derim. Oyun çıktıktan sonra 3 tane ek paket çıkmıştır. Bu ek paketleri sıralayacak olursak;

* Hearts of Iron III: Semper Fi (2010 Yılında Çıktı)
* Hearts of Iron III: For the Motherland (2011 Yılında Çıktı)
* Hearts of Iron III: Their Finest Hour (2012 Yılında Çıktı)

Biz en popüler ve son paket olan Hearts of Iron III: Their Finest Hour kurulumunu yapacağız. Oyundaki strateji oranı çok yüksek olup bir grafik oyunu değildir. Oyunun çıkış yılı 2009 olup Paradox firması tarafından geliştirilmiştir. Oynanış videoları İnternet de mevcuttur.

Hearts of Iron 3: Their Finest Hour

Dosyayı indirdikten sonra bildiğiniz gibi ISO kalıplarını bilgisayarda DAEMON Tools Lite programı ile açıyoruz. ISO dosyasını çalıştırdığımız zaman otomatik yükleme seçeneği gelecektir. Çalıştır diyerek kuruluma başlayabilirsiniz.

Kurulum
Kurulum ekranı gelecektir. (Next) ileri diyerek yönergeleri tamamlayabilirsiniz. Yükleme yerini seçin veya otomatik olarak bırakın sonra Masaüstü için ikon seçeneğini aktif edin. Son olarak Install diyerek kuruluma başlayabilirsiniz. Kurulum bitince Finish diyebilirsiniz. Kurulum sonrası lisanslama işlemine gerek yoktur masa üstüne gelen ikona tıklayarak oyuna başlayabilirsiniz.

Oynanış
Oyun dosyaları yüklendikten sonra Custom Start diyerek oyunun ana menüsüne gelebilirsiniz. Oyun içi görsel ve diğer ayarları Options kısmından yapabilirsiniz. Oyun birinci dünya savaşı sonrası ve ikinci dünya savaşı zaman aralığında geçiyor. Hearts of Iron 3 aslında 1936 ile 1948 yılları arası tarihi simülasyon oyunudur.

Hearts of Iron Serisi
* Hearts of Iron IV (2016)
* Hearts of Iron III: Their Finest Hour (2012 Expansion Pack)
* Hearts of Iron III: For the Motherland (2011 Expansion Pack)
* Hearts of Iron III: Semper Fi (2010 Expansion Pack)
* Hearts of Iron III (2009)
* Hearts of Iron II: Armageddon (2009 Expansion Pack)
* Hearts of Iron II: Doomsday (2007 Expansion Pack)
* Hearts of Iron II (2005)
* Hearts of Iron (2002)

Burak AVCI - Update: 03.04.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.