1 Temmuz 2013

Raidcall Gamer Uygulaması Kurulumu ve Kullanımı

Raidcall Gamer Uygulaması Kurulumu ve Kullanımı

Raidcall sesli görüşme ve iletişim programı Teamspeak gibi başta "multiplayer" oyunlar oynarken arkadaşlarınız ile sesli iletişim kurmasını sağlayan ve sisteminize çok yüklenmeyen gelişmiş bir programdır. Tamamen ücretsiz olan RaidCall’ın aynı zamanda kullanımı da kolay. Bize katılmak için yapmanız gerekenleri adım adım aşağıda anlatacağız.

1) Öncelikle RaidCall son sürümünü raidcall.com adresinden indirip bilgisayarınıza kurun.

2) Programı kurduktan sonra çalıştırın.Karşınıza aşağıdaki gibi bir menü çıkacak.Bu menüde önce sol altta ki Create a New Account kısmına tıklayarak yeni bir üyelik alacaksınız.Daha sonra üyeliğiniz ile giriş yapacaksınız.

Raidcall Gamer Uygulaması Kurulumu ve Kullanımı

3) Daha sonra karşınıza RaidCall’un ana sayfası çıkacak.Hemen Search kısmına grubumuzun ID numarasını yani 5157420 yazarak odaya girebilirsiniz.

Daha sonra grubumuza geldiğinizde sağ üst köşede bulunan invite tuşuna tıklayarak gruba üye olamak için istek yollayabilirsiniz.

Raidcall Ses Ayarları
Raidcall’da sağ alt köşede ses ayarlarını yapabilirsiniz. İster F2 tuşu ile bas-konuş yapın. İsterseniz Free-Talk Mode ile konuşunca sesiniz direk gitsin. Free-Talk Mode seçeneğini seçerseniz Manually yaparak buradan sesinizi desibelini ayarlayabilirsiniz. Karşı tarafa cızırtılı ve yankı yapmaması için sağa kaydırabilirsiniz ses seçeneğini.

Raidcall Gamer Uygulaması Kurulumu ve Kullanımı

Music Mode ve Record tuşlarının yanındaki Hoparlör ve Mikrofon simgeleri olan kısımda komple gelen veya giden sesi kısa bilir, aça bilirsiniz.

En çok sorulan bir başka Soru TeamSpeak ile Raidcall arasındaki farklar. Teamspeak paralı bir sistemdir. Server hizmeti Almanya üzerinden yapılır. Server bir kere çöktüğü zaman tüm üyelerinizi kaybetme şansınız vardır. Bu yüzden tekrar baştan Server açma ve üyeleri geri toplamak ile uğraşırsınız. SuperAdmin verdiğiniz kişiler için Güvenlik zafiyeti vardır. Bu yüzden Raidcall her yönü ile daha gelişmiştir Teamspeak programına göre.

Burak AVCI - Update: 19.11.2020