Sayfalar

17 Şubat 2024

Ev Eşyaları, Ev Süsleri ve Mobilya Seçimi

Ev Mobilya

Evlilik süreci olsun veya evlendikten on sene sonra olsun ev eşyası alırken özellikle mobilya seçimi gerçekten biraz yorucu ve beğenip karar kılma konusunda zor bir süreç olabiliyor. Mobilya seçerken hem kaliteli hem de bütçe uygun insan bir seçim yapmak istiyor ve doğal olarak da her yeri dolaşıp fikir edinmek istiyor. İstanbul’da ikamet edenler genelde mobilya seçim sürecinde Modoko Mobilyacılar Sitesine kesinlikle uğramışlardır. İstikbal, Bellona, Mondi Home, Enza Home, Alfemo gibi birçok markanın mağazaları olup aynı zamanda ismi çok bilinmeyen fakat fabrikadan üretim yapıp direkt fabrikadan satış diye pazarlama yapan dükkanlar ile doludur. Öncelikle şunu belirtmeliyim; mobilya seçerken mutlaka kurumsal bir firma karşınızda olsun. Özellikle şubesi olmayan ve ismi bilinmeyen bir firma asla seçmeyiniz çünkü garanti, teslimat ve tamir gibi kısımlarda muhatap çok bulamıyorsunuz. İlerleyen süreçlerde de kaliteli destek almak istiyorsanız kesinlikle kurumsal bir firmadan mobilya takımınızı alınız. Biz evlenirken Yatak Odası ve Oturma Odası takımını Ergül Mobilya firmasından almıştık. Makalemde bazı mobilya satan yerleri ve aldığımız mobilyalar hakkında kısa bilgiler vereceğim fakat dediğim gibi kurumsal bir firmadan almanız en doğrusu olacaktır. Örneğin sadece yemek masası alacaksınız ve mobilyacılar çarşısından bir firmanın ürününü çok beğendiğiniz. Eğer üründen eminseniz o zaman tek bir ürün için ufak çaplı firmalarda çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi üründen ve malzemeden eminseniz bunu yapınız yoksa iade sürecinde bile problemler yaşayabilirsiniz. Bizde başta çok yer dolaştık ve emin olun yorucu bir süreç olup ana mobilya takımlarını Ergül Mobilya firmasından almaya karar kıldık. Mobilya seçtikten sonra teslimat, garanti süresi, tamir gibi hizmetlerde çok önemli olup bunları da ayrıca konuşunuz.

Ana Mobilya grubu olan Yatak Odası (Helenka Konsept) ve Oturma Odası (Stelo Konsept) takımlarını Ergül Mobilya firmasından 95 Bin TL gibi bir fiyata 2023 yılında almıştık. Ergül Mobilya, Kayseri merkezli ve Türkiye’de birçok şubesi olan kurumsal bir firma olup ürünlerine 10 Yıl Garanti vermektedir. 10 yıl boyunca ürünlerde oluşan tüm hasarları ücretsiz tamir ediyorlar. Ergül Mobilya WhatsApp Servis numarası (444 3 910) olup buraya sözleşme resminizi ve ürünle ilgili sorunu resim çekip gönderdiğiniz taktirde 20 iş gününde gelip üründeki problemi ücretsiz bir şekilde çözüyorlar. İlerleyen zamanlarda Stelo Konsepti içerisinden Stelo Berjer (Tekli) ve Stelo Yemek Masası belki alabilirim. Ergül Mobilya ürünlerinden gerçekten memnun kaldım diyebilirim. Ayrıca garanti ve tamir hizmetleri oldukça başarılıdır. Ürünleri teslim aldığımızda ister istemez yatak başlığı, giyim dolabı, TV Üst ünitesi gibi ufak yerlerde sorunlar vardı fakat hepsini bir hafta içerisinde yeniden tamir edip düzelttiler ve sonrasında hiçbir sorun yaşamadık. Aşağıda bazı firma, mekan ve ürünler hakkında bilgiler vereceğim. Aldığım ürünleri hatta sıralayacağım. Sizde bütçenize göre bunları inceleyebilir ve fikir edinebilirsiniz. Hem hesaplı hem de kaliteli ürün almanız uzun vadede sizin işinize yarayacaktır. Ucuz etin cidden yahnisi olmaz. Alacağınız ürünün hemen bir senede perti çıksın istemiyorsanız kabul gören markaları tercih etmenizi her zaman öneririm.

Ergül Mobilya Pendik

1) Ergül Mobilya Pendik E-5 Mağazası (444 3 910)
Buraya mobilyaları ve ürünleri incelemek için gidebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim gibi Stelo Berjer (Tekli) ve Stelo Yemek Masası için ileride başvurabilirim.

Cool & Wool Hybrid Seri Yatak

2) Yataş Yatak (Yataş Bedding)
Yataş markasının çift kişilik yatağı olarak bilinen Cool & Wool Hybrid Seri Yatak (160&200 Çift Kişilik) modelinden satın aldık ve 10 bin TL gibi bir fiyat ödedik. Yatağın hem yaz hem de kış Modu olup mevsim geçişlerine göre ters çevirerek kullanabilirsiniz. Uzun süreli ve garantili yatak olup Yataş gerçekten yatak markaları arasında en iyilerden biridir diyebilirim. Aldığımız yatak rahat 10 sene gidecek bir yatak olup oldukça dayanıklıdır. Terlemeyi azaltan serinletici etkili bir yüzeye sahip olup yaz aylarında oldukça kullanışlı bir yataktır. Woolmark yün yüzeyiyle sıcak ve doğal hissiyat sağlamaktadır.

3) IKEA Kartal Mağazası (Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi)
Küçük ev eşyası ve konseptler için IKEA Kartal mağazasına gidebilirsiniz. Fakat bazı ürünlerde de IKEA gereksiz pahalı olup sadece IKEA markası ile kalmanızı önermem.

4) Koçtaş Kartal Şubesi
Koçtaş mağazalarının Anadolu yakasındaki en büyük şubesi olan Kartal Koçtaş’a uğrayabilirsiniz.

5) Gebze Mobilyacılar Çarşısı (My Sweet Home)
Daha çok kurumsal olmayan ve fiyatlarında aşırı ucuz olmadığı orta kaliteli mobilyacılar çarşısıdır. Buradan ürün alırken dikkatli olunuz çünkü kötü çıkabilir ve muhatap sonra bulamayabilirsiniz.

6) Atlantis Mobilyacılar Çarşısı (Pendik)
Yemek masasını buradan almıştım. Gerçek tahta ve açılabilir yemek masası ile 6 adet kaliteli sandalye takımını 10 Bin TL fiyatına Alaca Masa firmasından  aldım.

7) Modoko Mobilyacılar Sitesi (İstanbul Ümraniye)

8) MDF (Medium Density Fiberboard): Orta yoğunluklu tamamen tahta olmayan fakat dayanıklı ahşap üründür. Sunta veya Suntalam ise daha düşük kaliteli ve dandik olarak bilinen ahşap malzemesidir.

9) Ütü (Iron): Küçük ev eşyaları olarak ütü önemli bir ev eşyası olup Buhar Kazanlı Ütü türleri en çok tercih edilenidir. Marka olarak ise Philips veya Tefal önerebilirim, modellerini inceleyebilirsiniz. Maksimum Buhar Basıncı olarak ise minimum 6 Bar olanlarını tercih etmenizi öneririm. Bütçeniz elveriyor ise 7-8 Bar olanları alabilirsiniz.

* Philips PerfectCare Compact Essential GC6842/30 Buhar Kazanlı Ütü.
* Philips Perfect Care Aqua Pro GC9420/80 Buhar Kazanlı Ütü.
* Tefal Pro Express GV9230 Buhar Kazanlı Ütü.

10) Trendyol, Market Mağazaları ve İnternet üzerinden bazı ürünleri direkt satın alabilirsiniz. Boşuna mağaza mağaza gezmek yerine alacağınız ürünün detaylarını biliyorsanız hiç nakliyat, taşıma ile uğraşmayıp zamandan da tasarruf sağlarsınız. İnternet üzerinden satın aldığım bazı ev eşyaları.

* Bofigo Çamaşır Makinası Banyo Dolabı Beyaz (1200 TL & Trendyol)
* Avize ve Lambalar (Trendyol)
* Kumtel MH-2300 Orbit Infrared Isıtıcı 2300 Watt (979 TL & BİM)
* Ürgüp Mantar Sehpa Siyah 3'lü Set (3990 TL & Trendyol)

11) Adore Mobilya: Denizli merkezli bir Mobilya firması olup İstanbul Maltepe E-5 üzerinde şubesi bulunmaktadır.

12) Mennan Çeyiz Pendik Şubesi
Pendik Çarşı içerisinden bulunan Mennan Çeyizde birçok ev süs eşyası ve dekoratif ürün bulabilirsiniz. Özellikle çeyiz alışverişi için burayı gezmenizi tavsiye ederim.

* Tripod Ayaklı Dekoratif Saat (Üç Ayaklı)

Arçelik Çay Makinesi (K 3281 C)

13) Arçelik Çay Makinesi (K 3281 C) & Çaycı
Beyaz eşya setleri arasında çaycı olarak bilinen çay makineleri çok kullanışlı mutfak aletleri olup Isıtıcı (Kettle) yerine direkt çaycı makinesini kullanabilirsiniz. Siyah renkte olan makine 1.8 Litre su ısıtıcı kapasitesi ve cam demlik haznesine sahiptir. Otomatik sıcak tutma özelliği vardır ve fişi çıkarmadan kapatma özelliği mevcuttur. Beyaz eşya seti alırken çay makinesini yanında hediye olarak almıştık.

Sonuç olarak Ev eşyaları olsun, ev süs ve dekorları olsun, Mobilya takımları gibi birçok ev eşyası ürününde sizlere kısa bilgi ve irtibat yerlerini paylaşmaya çalıştım. Bu makalem genel bir ev eşyaları makalesi olup yeni eşya aldıkça ve firma, mekan yer öğrendikçe buraya ekleyerek yazımı güncel tutmaya çalışacağım. Çiftlere önerim; mobilya seçerken ortak bir paydada buluşun ve asla kavga etmeyin çünkü mobilya seçimi evlilik sürecinde her ne kadar zor bir iş olsa da bunu da aşarsınız merak etmeyin.

Burak Avcıoğlu - Update: 04.05.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.