13 Şubat 2021

Cavallo Sync Süper Slim Menthol (Mentollü) Sigara Markası İncelemesi, Nikotin Oranları ve Fiyatları

Cavallo Sync Süper Slim Menthol (Mentollü) Sigara Markası İncelemesi, Nikotin Oranları ve Fiyatları

Yurt dışı tütün mamülü ürün olan Cavallo Sync marka sigara ince veya süper Slim olarak da bilinen mentollü bir sigaradır. Ice Ball olarak bilinen patlatmalı mentol topu sayesinde ister mentollü isterseniz mentol aromasız tüketebileceğiniz bir tütün mamülüdür. Türkiye'de satışı yoktur ve Duty Free ürünüdür. Açıkçası Türkiye'deki hiçbir Slim sigarada patlatmalı mentol özelliği görmemiştim. Genelde Kent marka sigara ürünleri Türkiye'de Slim versiyonları ile ünlü olup onlarında buna benzer bir sigara paketi yoktu. Tütün mamüllerindeki yeni düzenleme ile birlikte bildiğiniz gibi mentollü sigara satışı yasaktır. Bu yüzden ince ve mentollü sigara tüketmek isteyenlere Duty Free'den bu markayı önerebilirim.

Kutu tasarımı Parliament mavisi ve ince bir paket olup üzerinde nikotin değerleri yazmamaktadır. Kutu üzerinde "Upload The Taste" sloganı ile mentollü sigara özelliğine vurgu yapılmıştır. Üretim yeri ise İran olup özellikle doğu sınırından gelen vatandaşların ülkeye getirdiği bir markadır. Merkezi İran, Tahran'da olan G.T.I Corporation şirketi tarafından üretilmektedir. Türkiye'ye içerisine büyük olasılıkla Van üzerinden giriş yapan bir tütün mamülüdür. Türkiye'ye içerisine büyük olasılıkla Van üzerinden giriş yapan bir tütün mamülüdür. Doğu ve Güneydoğu illeri olan Van, Gaziantep, Hatay gibi illerde fiyatı çok düşük olup İstanbul'da iki katı olarak satılmaktadır. Açıkçası beğendim mi diye soracak olursanız pek beğenmedim. Mentollü ve Ice Ball özelliği var diye Marlboro Double Fusion ile asla karıştırmayın yanında bile geçemez. Bizdeki Kent marka sigaralar emin olun daha iyidir. Sadece mentol özelliğinden dolayı ve ucuz temin edilirse belki Türkiye'de ilgi görebilir onun dışında vasat bir sigaradır.

Cavallo Sync Süper Slim Menthol (Mentollü) Sigara Markası İncelemesi, Nikotin Oranları ve Fiyatları

Cavallo Sync Mentol Super Slim (Upload The Taste) Özellikleri

* Kutu Tasarımı: İnce ve Süper Slim kutuya sahiptir. Parliament mavisi renginde paketi vardır. Kutu içerisinde 20 adet sigara bulunmaktadır.

* Fiyat: Fiyatı ortalama 25-35 TL arası olup Duty Free satış noktalarında kartonu 20 Euro'dur. Karton içerisinde 10 adet paket bulunmaktadır. Son döviz kuru ve maliyetlerden dolayı İstanbul'da satılan Duty Free sigaraların paket fiyatları farklı olup benim aldığım güncel fiyat 25-35 TL'dir. Pendik, Kartal ve Tuzla civarında oturanlar Sabiha Gökçen Havalimanı yakın olduğu için kolayca bu sigarayı temin edebilir. Ayrıca (0553) 448 22 19 numarasını arayarak Cavallo mentolü ve diğer Cavallo sigara markaları hakkında detaylı bilgi ve fiyat bile alabilirsiniz.

Cavallo Sync Süper Slim Menthol (Mentollü) Sigara

* Tat: Ice Ball olarak bilinen mavi mentol topunda klasik mentol aroması vardır. Onun dışında ortalama bir tütün mamülüdür. Slim ve mentol aromalı sigaralar arasında en iyilerden biridir diyebilirim. Diğer mentollü sigaralara nazaran mentol kısmı daha keskin ve yoğundur bu yüzden malzemeden pek kaçırma mışlardır diyebilirim. Ucuz fiyatlı mentollü sigaraların mentolları neredeyse var ile yok arası olabilir fakat Cavallo sigarasında bu durum geçerli değildir.

* Barkod: 815082009045

Sonuç olarak Cavallo sigarası ara ara tüketmeyi düşündüğüm bir Duty Free tütün mamülüdür. Eğer uygun fiyatlı mentollü bir sigara arayışına girersem belki düşünebilirim. Onun dışında cidden ortalama Slim bir sigaradır. İstanbul'da zaten bu sigarayı alacağıma üzerine 5-10 TL daha ekleyip Marlboro Double Fusion alırım. Aradaki fiyat makası Duty Free sigaralarda yarı yarıya değildir dediğim gibi. Ama fiyatını daha ucuz bulursanız o zaman alın derim.

Burak Avcıoğlu - Update: 11.09.2023

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Var fatih tarafında Arap bakkalda satılıyor bulmak biraz zor

      Sil
    2. Gaziantepte satılan bi sigara ben tırcıyım oradan alıyorum devamlı arkadaş vasat demiş ama fena deil ve ucuz bi sigara paketi 12 tl kartonu 120 lira bana soracak olursan palmall slim böğürtlen daha güzel hem doyurucu hemde böğürtlen mentol oranı yüksek deil rahatsız etmiyo

      Sil
    3. Selam Yorumcu, sana 12 TL fakat İstanbul'da 30 TL bu yüzden fiyatına göre vasat kalıyor.

      Sil
    4. Hocam vasatlıktan kasıt nedir? Hepsi sağlığa zararlı da atıyorum tütünü, filtresi vs'si? tam olarak neden vasat diyorsunuz, diğerlerinden daha zararlı diyebilir miyiz yoksa vasatlıktan kasıt farklı şeyler mi?

      Sil
    5. Fiyatına göre kalitesi çok orta düzey kalıyor. Marlboro ile zaten karşılaştırmıyorum fakat ben çok uzuca buluyorum diyorsan orası ayrı.

      Sil
  2. Arkadaşlar İzmir Karşıyaka'da bulabilirmiyim.

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.