14 Eylül 2016

Samsung Galaxy Note7 Piyasadan Toplanıyor

Samsung Galaxy Note7

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung yakın zamanda çıkardığı Galaxy Note7 modelli akıllı telefonunu üretim hataları nedeniyle piyasadan çekmeye karar verdi. Telefonda hatalı batarya üretimi olduğu açıklanmış ve yaşanan vakaların birinde bir jip alev almıştı, diğerinde de 6 yaşındaki bir çocuk yaralanmıştı.

Android cihazların genel problemi olan aşırı ısınmaya karşı bir çözüm üretilmeye çalışılsa da markanın değeri şimdiden zedelendi. Özellikle Samsung markası aşırı ısınma ve yanlış batarya üretiminden sonra tüketiciler tarafında her çıkardığı yeni model için akıllarda hep soru işareti bırakacaktır. Daha önceki yazılarımda da Samsung markasının malzeme kalitesizliğine değinmiştim.

Samsung çözüm olarak yazılımsal güncelleme ile bataryanın kullanımını sınırlandırma gibi bir düşüncesi olsa da donanımsal olarak sorunun neden kaynaklandığı henüz açıklanmıyor. Isınma problemi ve yazılım ile donanım arasındaki uyumsuzluk Android telefonların ileri ki zamanlarda en büyük problemi olacak gibi görünüyor. Isınma demişken Android telefonlarda Samsung dışında ısınma problemi yaşanan başka markada LG. Android telefonlarda önemli pazar payına sahip olan LG ve Samsung'un ısınma problemlerinden dolayı tüketici karşısında işi biraz zor. Bu iki markayı ise Android kullanıcılarına ben şuan için önermiyorum.

Samsung, daha önce 2.5 milyon sorunlu Galaxy Note7 telefonun geri çağırma maliyetinin 1 milyar doları bulacağını dile getirmişti. Önümüzdeki günlerde marka değeri daha da artacak ve Android'den vazgeçmeyen tüketicilere önerim ise Sony ve HTC olacaktır.

Burak AVCI