7 Nisan 2016

Tavsiye Edebileceğim Google Chrome Eklentileri - Adblock Youtube ve Reklam Engelleyiciler

Tavsiye Edebileceğim Google Chrome Eklentileri - Adblock Youtube ve Reklam Engelleyiciler

Web tarayıcılar arasında en çok kullanılan ve kullanıcıların çoğunlukla kullanmış olduğu Google Chrome, birçok faydalı eklentisi ile bize İnternet üzerinden kolaylık ve güvenlik sağlıyor. Hem güvenlik hem de pratik kullanımı öne çıkaran bu eklentilerin bazılarını ben de kullanıyorum.

Google Chrome eklentilerini Chrome Web Mağazası üzerinden Uzantılar (Extensions) kısmından arayabilirsiniz. Kullandığım ve tavsiye edebileceğim bazı eklentileri sıralayacak olursam;

1) AdBlock (Reklam Engelleyici)
En çok kullanılan eklentilerden biri olan AdBlock, internet sitelerindeki reklamları kapatmaya yarıyor. Özellikle yönlendirme komutlarını engelleyerek hem site üzerinde dikkat dağıtıcı ve kötü görüntüye sebep olan reklamları kapatıp hem de yemleme dediğimiz zararlı yönlendirmeleri de engellemiş oluyor. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.

* AdBlock (Publisher: getadblock.com): Veri topluyor ve işliyor.

* Adblock Plus (Publisher: adblockplus.org): Veri topluyor ve işliyor.

* Adblock for Youtube™ (Publisher: AdRemover) Güncel Kullanıyorum.

* AdGuard AdBlocker (Publisher: adguard.com): Rus yazılımcılar tarafından yapılan bir eklentidir. Güvenilirdir fakat Apple Safari'de bazı güvenlik problemleri vardır.

uBlock Origin (Publisher: Raymond Hill (gorhill)): Güncel Kullanıyorum. Sadece sitedeki reklamları engellemek ile kalmıyor bu sitede engelleyici kullanamazsınız şeklinde uyarı veren pencereleri de kapatıp sitede rahatça dolaşmanızı sağlayan güvenilir bir eklentidir.

Tavsiye Edebileceğim Google Chrome Eklentileri - Adblock Youtube ve Reklam Engelleyiciler

2) Free VPN Eklentileri
* ZenMate Ücretsiz VPN (Publisher: zenmate.com)
* Touch VPN - Ücretsiz VPN ve Proxy (Publisher: touchvpn.net)
* 1clickVPN (Publisher: 1clickVPN)

3) IP Whois & Flags Chrome
Bağlandığınız İnternet sitenin hangi veri merkezinde olduğu, detaylı IP adresi, hangi ülkede barındığı gibi çok geniş bilgi veren bir eklentidir.
* IP Whois & Flags Chrome & Websites Rating (Publisher: myip.ms)

4) Avast Online Security
Avast'ın tarayıcılar için olan güvenlik eklentisi Avast Online Security, bağlandığınız İnternet sitesinin zararlı mı, yemleme saldırısı var mı, güvensiz bir site mi, bunların hepsini size söyleyen ve tarayıcı güvenliğinizi sağlayan bir eklentidir. Özellikle bankacılık işlemleri yapılan tarayıcılar üzerinden güvenliğimiz için kullanması gerektiğini düşündüğüm eklentidir.
* Avast Online Security (Publisher: www.avast.com)

5) Alexa Traffic Rank
Özellikle WebMaster'ların çok kullanacağı, sitenin Alexa değerini gösteren ve Alexa sıralamasını yükselten önemli bir eklentidir. Merak ettiğiniz sitenin hem Dünya hem de Türkiye'deki sıralamasını bu eklenti sayesinde görebilirsiniz.
* Alexa Traffic Rank (Publisher: www.alexa.com)

6) Wikipedia Giriş
* Wikipedia Açıcı (Erişim kısıtı kaldırıldığı için gerek kalmamıştır.)

Burak AVCI - Update: 01.04.2021