2 Ağustos 2015

Periscope'da Beklenen Özellik: Notifications OFF ve Bildirim Ayarları

Periscope Bildirim Ayarları

Periscope kendini geliştirmeye devam ediyor. Periscope'da takip ettiğiniz kişiler yayın açınca size bildirim olarak gelir. Bazen bildirimler o kadar çok gelir ki bundan bunalırsınız. O kişi takip listesinde tutmak istersiniz fakat canlı yayın bildirimlerini almak istemezsiniz. İşte dün devreye giren Notifications özelliği ile artık mümkün.

Periscope Notifications OFF

Canlı yayın açtığı zaman bildirim gelmesini istemediğiniz kişinin takip listesinden profilini açın ve çan şeklinde ikona tıklayarak Notifications OFF özelliğini etkin hale getirin. Tekrar o kişinin bildirimlerini almak içinse ikona geri tıklayarak aktif edebilirsiniz.

Periscope Notifications OFF

Following listesinde Notifications OFF yaptıklarınızı görebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamayı açtıktan sonra aşağıdaki resimde 1. kısma dokunun sonra 2. ikona tıklayarak profilinizi açın. Profil sayfanızda Settings kısmı var. Burada Notifications için detaylı ayarlar mevcut. Notifications Sound(Bildirim Sesi) ayarını Silent(Sessiz) yaparak bildirimleri kapayabilirsiniz.

Periscope Ayarlar

Followed User Goes Live: Takipçilerden biri yayın açınca bildirim gelmesi
Followed User Shares Broadcast: Takipçilerden biri yayın paylaşınca
User Follows You: Biri seni takip ettiğinde
Suggested Fist Time Broadcast: İlk yayın açtığında yönlendirici bildirimler

Yukarıdaki bildirimleri isteğinize göre açıp kapatabilirsiniz. Periscope detaylı bildirim ayarlarını da böylece anlatmış oldum. Aynı menüde Autosave Broadcast var. Bunu aktif ederek tüm yayınlarınızı otomatik telefonunuza kaydedersiniz.

Dil olarak Preferred Languages: Türkçe seçili ama birden fazlada dil seçebilirsiniz. Birden fazla dil seçmeniz o ülkelerdeki canlı yayınlarında listenizde gözükmesi demektir. Örnek olarak Rusça seçmeniz Rusya'dan açılan canlı yayınları da izleme imkanı sağlar size.

Periscope Bildirim Ayarları