22 Temmuz 2015

Samsung Galaxy S4 i9500 CWM ClockworkMod Recovery/TWRP/PhilZ Touch Recovery Kurulumu

Samsung Galaxy S4 i9500 CWM ClockworkMod Recovery

Samsung Galaxy S4 i9500 için Boot ekranını değiştirme işlemini anlatacağım. CWM Kurulumu olarak bilinen ClockworkMod Recovery Cihazınıza Custom Rom, Kernel, Root, Mod vb zip dosyalarını yükleyebilmeniz ayrıca gelişmiş temizleme, formatlama, yedekleme işlemlerini yapabileceğiniz geliştirilmiş recovery menüsüdür.

Telefonun kendi Recovery menüsünde kısıtlı seçenekler olduğu için Custom Rom, Root ve Full Wipe temizlik işlemlerini yapamayız. Bu işlemler için gelişmiş Recovery menüsüne ihtiyacımız vardır.

Bu konuda ClockworkMod Recovery yükleme işlemini anlatacağım. TWRP Recovery ve PhilZ Touch Recovery yükleme işlemi de aynıdır. TWRP(Team Win Recovery Project) CWM gibi başarılı olup Multi Rom ve birçok özelliği olan bir Recovery dosyasıdır. Aynı şekilde PhilZ Touch Recovery'de dokunmatik özelliğine sahip bir Recovery dosyasıdır.

Philz Touch CWM Recovery

Samsung Galaxy S4 i9500 için Recovery Dosyaları
1) ClockworkMod Recovery v6.0.4.8 (Önerilen)
2) Open Recovery TWRP 2.8.7.0 Touch Recovery
3) Philz Touch CWM Recovery 6.59

Kurulum işlemi için Odin gerekir. ClockworkMod Recovery kurulumu için Stock Rom Yükleme Rehberi konusundaki birinci yönerge den başlayın altıncı kısıma geldiğinizde “AP” butonuna tıklayarak indirdiğiniz Recovery dosyasını seçin ve Start butonuna tıklayın, işlemin bitmesini bekleyin.

Samsung Galaxy S4 cihazında Recovery Mode’a girmek sadece 3 adet tuş kombinasyonuyla yapılır.

İlk olarak cihazınızı kapatın. Kapattıktan sonra “Güç + Ev (Home) + Ses Açma” tuşlarına aynı anda basın. Recovery Mode açılacaktır. İstediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Full Wipe

Ek Bilgi: Full Wipe demek tüm dosyaların silinmesi ve telefonda hiçbir kalıntının kalmaması demektir. Yedek almadan bu işlemi yapmanızı önermem. Full Wipe; Dalvik Cache, Cache, System, Data, Preload kısımlarını Formatlanmasıdır. Full Wipe işlemini telefonun kendi Boot ekranından yapamazsınız CWM kurmanız gerekmektedir.

Full Wipe ile anlatılmak istenen olay şudur:
Recovery menüden
* Wipe data/factory reset işlemini yap
* Wipe cache işlemini yap
* Advanced seçeneğinin içinden: wipe dalvik cache ve wipe battery status işlemlerini yapmaktır.