26 Temmuz 2015

Samsung Galaxy S4 i9500 Android 5.0.1 Lollipop Sürümünü Root Yapmak

Samsung Galaxy S4 i9500 Android 5.0.1 Lollipop Root

Samsung Galaxy S4 i9500 Android 5.0.1 Lollipop Sürümleri için Odin'den Root(SuperSu) yapmayı anlatacağım. Bu işlemi genelde i9500 modele Stock ROM attıktan sonra tavsiye ediyorum. Hem gereksiz uygulamalardan telefonu arındırın hemde tam yetki sizde olsun.

5.0.1 Lollipop Root işlemi için telefonun Boot yani CWM ekranını değiştirmeyeceğiz. Direk Odin üzerinden flashlama yapacağız. Root işlemi öncesi telefonunuzun şarj seviyesi en az %50 olmalıdır. Bu kurulum  sadece Exynos işlemcileri için geçerlidir. GT-I9500 serisi içindir. Telefonunuzu garanti dışı bırakır.

5.0.1 Lollipop Root işlemine başlayalım;

1) Telefonunuzda Ayarlar >Daha Fazla> Cihaz Hakkında >Yapım Numarası yazan sekmeyi en az 7 defa üst üste tıklayın ve geliştirici modu etkinleştirin. Sonra Ayarlar menüsüne geri dönün ve burada “Geliştirici SeçeneklerindeUSB Hata Ayıklama Modunu” aktif edin.

2) Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve bir süre Driver’ların yüklenmesini bekleyin. Aynı zamanda Galaxy S4 Driver dosyasını indirip bilgisayarınıza yükleyin Yükleme işlemi bittikten sonra telefonun USB kablosunu bilgisayardan çıkarın ve bilgisayar ile bağlantısını kesin.

3) Root dosyasını indirin ve klasör olarak masa üstüne çıkarın.

4) Samsung Galaxy S4 Download Mode Durumuna Alın
Telefonunuzu kapatınız. Telefon kapalıyken  Alt Ses Düğmesi(Ses kısma) + Home tuşu + Güç düğmesine aynı anda basılı tutun. Birkaç saniye sonra Warning yazılı bir ekran gelecek, Bu ekranı görünce Üst Ses Düğmesine(Ses Açma) basın ve Android logolu yükleme ekranı gelecektir.

5) Telefonunuzu USB kablosu ile tekrar bilgisayara bağlayın. Windows uyarı vermezse veya Donanımınız başarı ile kuruldu türünden mesaj aldığınızda telefonunuz bağlanmıştır.

6) Odin programını açın ID:COM kısmında mavi şeklinde Port kutucuğu aktifse telefon bağlanmıştır. “Auto Restart ve Reset Time” kutucukları işaretli değilse işaretleyin, “PDA” bölümüne tıklayıp klasör içindeki Root dosyasını seçin.

Sol alt kısımda Added! ve sol üst köşede ise mavi renkte örnek: İD:COM yazıyorsa kurulum işlemini Start diyerek başlatabilirsiniz. İşlem bittikten sonra telefonunuz otomatik açılacaktır USB kablosunu bilgisayardan artık çıkarabilirsiniz.