21 Kasım 2014

Üniversiteler Arası Siber Savunma Yarışması Siber Meydan 2014 Başladı

Tübitak Siber Meydan 2014

TÜBİTAK BİLGEM SGE'nin düzenlediği Üniversiteler Arası Siber Savunma Yarışmasının ikincisi Siber Meydan 2014 bu sabah itibariyle ilk etabı başladı. Geçen seneki Siber Meydan 2013'e Stuxnet takımı olarak katılmıştık ve The Green Park Hotel'deki ikinci etap elemesinde 10 takım arasından beşinci olmuştuk.

Bu seneki katılım geçen seneye göre daha fazla. 82 üniversite takımının katıldığı yarışmadaki tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum. İlk etabın bitişi 21 Kasım 2014 21:00'da olup ikinci etaba gidecek takımlar belli olacak. Yarışmacılar hem zamana karşı hemde rakiplerine karşı yarışıyorlar.

Geçen seneki yarışmada üçüncü olan ve Ankara'dan katılan Octosec takımı hem bir önceki yarışmanın verdiği tecrübeyle bu sene birinciliğe oynayacaklardır. Bu sene ki yarışmada ilk üçte BilkentSec takımı olabilir, iddialı bir takım olduğunu düşünüyorum. Geçen sene birinci olan TurkSec ise bu sene de birinci olursa ayıp etmiş olur :)

İkinci etap tekrar The Green Park Hotel'de olursa arkadaşları moral ve motivasyon için ziyaret edebiliriz :) Bu seneki ödüller bakalım ne olacak. Geçen sene ikinci etapta 10 takım vardı bu sene sayı 15 olmuş. Tabi yarı finale kalan 15 takım içinden finale yine 10 takım kalacaktır. Bu seferki yarışma geçen seneye göre 2 değil 3 aşamalı olmuş. Daha zorlu ama daha iyi bir iş çıkarılmış. Siber Meydan ekibindeki tüm arkadaşları çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Son olarak, iyi olan kazansın :)

Tübitak Siber Meydan 2014

Kaynaklar
www.sibermeydan.org
ctf.sge.gov.tr
www.bilgiguvenligi.gov.tr