4 Nisan 2014

Popüler ve Ücretsiz Mail Servisleri

Mail servisleri, günümüzde birçok kullanıcının olmazsa olmaz iletişim araçlarından biri haline gelmiştir. Özellikle Mobil platformlar olan Android ve IOS'dan da takip edilmesi dahada önemli hale gelen bu servislerin en popüler ve ücretsiz olanları, Türkiye'de en çok hangileri tercih ediliyor sırasıyla bunları yazacağım.


1) GMail
Hiç şüphesiz ki şuan için en iyi mail servisi olan Google'ın hizmeti Gmail'dir. Google Drive, Gmail ve Google+ Fotoğraflar arasında paylaşılan toplam 15 GB ücretsiz depolama alanını hizmeti vermektedir. Birçok Google servisinden dolayı Gmail en çok tercih edilen mail servisidir. Ad ve Soyad ile almak bazen sıkıntı olabiliyor çünkü çok talep olduğu için istediğiniz şekilde mail uzantısı kalmıyor :) Mobil platformlar için tüm servislerinin uygulaması da mevcuttur. Türkiye'de kapatılmasını istemediğimiz en önemli servis diyebiliriz :)


2) Yandex.Mail
Son zamanlarda Yandex Türkiye'nin kurulması ile popüler olan Yandex servislerinde Yandex.Mail kullanımı oldukça popüler. Aynı zamanda Yandex.Disk hizmeti ile size 3GB Free alanda vermektedir. Mobil uygulamaları da gayet başarılı olan Yandex'in Türkiye'deki en popüler mail servisleri arasına Yandex.Mail'de girmeyi başarmıştır. @yandex.com veya @yandex.com.tr şeklinde mail uzantısı alarak bu ücretsiz hizmeti kullanabilirsiniz.


3) Yahoo Mail
Google'ın rakiplerinden biri olan Yahoo'nun mail servisi de popüler mail servisleri arasındadır. Birkaç sene önce baya popüler Yahoo Mail, Google'ın atakları ile ismini unutturmuş olsa da halen kullanılmaktadır. Türkiye'den de halen talep görmektedir. Mobil uygulaması da gayet başarılıdır. Gmail'de Ad ve Soyad şeklinde mail alamayan arkadaşlar Yahoo Mail servisini deneyebilirler. Yahoo Mail'in Android versiyonunu bizzat kullanıyorum. Hem arayüzü olsun hem kullanış bakımında başarılıdır. @yahoo.com veya @yahoo.com.tr şeklinde mail uzantısı alabilirsiniz.


4) Microsoft Mail Outlook
Yıllardır kullandığımız ve bir zamanlar mail denince akla tek gelen servis olan hotmail :) Tabi eskisi kadar popüler olmayan Outlook veya eski adı Hotmail yinede kullanılmaya devam ediliyor. @outlook.com @outlook.com.tr veya @hotmail.com uzantılar şeklinde Microsoft'un hizmeti olan mail servislerinden halen yararlanabilirsiniz. Fakat servisin yavaşlığı ve Mobil uygulamasının iyi olmamasından dolayı ben tercih etmiyorum. Hatta eski Hotmail hesabımı da komple sildim. Yukarıdaki servislerin verdiği hizmete şuan için yetişemeyen Microsoft'un bu mail hizmetini yine de kullanmak isterseniz seçim sizin :)

Ayrıca diğer mail servislerini de aşağıda inceleyebilirsiniz.

5) Mynet Mail: uyeler.mynet.com

6) Mail.com (Mobil uygulamları başarılıdır)

7) Mail.com.tr (Türkçedir ve 20GB'lık posta kutusu alanı vermektedir)


Creative Commons Lisansı
Burak AVCI tarafından hazırlanan yukarıdaki yazı Creative Commons Alıntı-Gayriticari-ShareAlike 4.0 Uluslararası Lisansı lisansı ile korunmaktadır.