29 Aralık 2013

Closed Shell System Network Nedir ve Nasıl Ulaşılır?

Closed Shell System Network

İnternet derin bir dünya olup sınırsız iletişimin kurulduğu sanal bir evrendir. Biz kullanıcılar ise bize sunulan normal internet düzeyini günlük hayatımızda kullanıyoruz. İnternet katmanları hakkında araştırma yapacağımız zaman karşımıza çıkan ilk sözcük Deepweb oluyor. Deepweb veya Darknet, ikisi de aslında aynı kavramlardır.

Deepweb konusuna girmeyeceğim. Merak edenler ise Deepweb Nedir? adlı yazımı okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilir. Fakat tek cümle ile özetleyecek olursak Arama motorlarının göremediği, onion ağıdır ve TOR ile girilebilir.

TOR indirip Hidden Wiki'ye giriş yaptıktan sonra Deepweb'in kapısını aralıyorsunuz demektir. Her bilgisayar kullanıcısı İnternet üzerinden 4. katmana rahatlıkla ulaşabilir. Peki İnternet evreninin bir sonraki katmanı olan Closed Shell System Nedir?

Closed Shell System Network

Adından da anlaşılabileceği gibi kapalı bir sistemdir ve İnternet'ten özerk bir yapıdadır. Temel mantığı belli kişilerin aynı bir ağ içerisinde buluşup içinde iletişim kurmalarını sağlayan sistemdir (VPN). Gizlilik temel esas olduğu için İnternet üzerinden erişimi yoktur. Örnekle açıklayacak olursak bir oda düşünün ve bu odaya Laptop ile gelen 5 kişi kablosuz iletişim kuruyorlar birbirleri arasında. Oda bir frekanstır. Odadan uzaklaşırsanız Laptop lar ile iletişiminiz kesilir ve ağdan çıkmış olursunuz.

Nasıl bir yapısı vardır?

Kaba olarak Virtual Private Network'de diyebiliriz. Adres uzantıları .clos olup Deepweb'deki gibi domain isimleri karışıktır. Uzaktan erişim sağlanan Sanal Özel Ağlar dır. Yukarıdaki verdiğim örnek gibidir fakat CSHS için bağlanacak insanları aynı adrese toplamanız mümkün olmayacağı için uzaktan insanlar bu kapalı sistem yani İntranet'e bağlanır.

Closed Shell System gibi bir sistemde normal bilgilerin, insanların bildikleri ve konuştukları şeyler yok. Böyle bir şey olsa neden bu kadar gizli ve zahmetli bir ağ yapısı kullansınlar. Cihaz (USB Bellek benzeri kriptolu bir cihaz) olmadan asla CSHS ağına giremezsiniz. Görüntülemeye çalışanız bile aşağıdaki gibi kriptolu veri gelecektir önünüze.

Closed Shell System Network

Nasıl Girilir?
En kilit sorulardan biri. Closed Shell System yazıda da bahsettiğim gibi gizli bir ağ topolojisi olduğu için gerekli Router yani cihaz ile frekansa girebilirsiniz. Tabi bu cihazları bulmanız mümkün değil. Üreticilerin başında dev Network şirketi Cisco gelebiliyor. Aynı şekilde üretici ülkeler ise tahmin edebileceğiniz gibi Süper güç ülkeler olan Amerika, Rusya, Çin, Almanya ve Japonya diyebiliriz.

Bu bahsettiğimiz cihaz veya router kendi için özel bir işletim sistemi yani ROM'a sahiptir. Gömülü sistemdir, Cisco tarafından üretilen cihaza Qualcomm, Motorola veya Intel işlemci monte edilir. Bu kartlarda el yapımı bir başka karta yani romun olduğu karta bağlanır. Cihazın kendine özgü mimarisi vardır. Eğer bu Router yani cihaza sahipseniz ancak giriş yapabilirsiniz. Çünkü Closed Shell System yapısını kuran kişiler bunu daha güvenli ve gizli tutmak için böyle bir donanımsal çözüme gitmiştir. Böyle olmasaydı bulunması ve erişilmesi daha kolay olurdu.

Closed Shell System Network hakkında Tükçe bilgi bulmanız çok zor. İbrahim Filazi'nin bu konu hakkında sitesinde makaleleri var, gerekli bilgileri oradan da öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda yazıyı yazmamda yardımcı olduğu içinde teşekkür ederim.

Kaynaklar
ChaosVPN IP Ranges
ChaosVPN
ChaosVPN:Proxy
github.com/ryd/chaosvpn
ChaosVPN:UbuntuHowto (ChaosVPN:UbuntuHowto Chaos VPN ve TOR)
ChaosVPN OS: Ubuntu, Debian, Kali Linux, FreeBSD, NetBSD, Generic

IRC Kanalları
irc.hackint.hack (172.31.0.30) Kanal: #chaosvpn
irc.hackint.net Kanal: #chaosvpn
server=/31.172.in-addr.arpa/172.31.0.5
server=/100.10.in-addr.arpa/172.31.0.5
server=/101.10.in-addr.arpa/172.31.0.5
server=/102.10.in-addr.arpa/172.31.0.5
server=/103.10.in-addr.arpa/172.31.0.5



Closed Shell System Network Nedir ve Nasıl Ulaşılır? yazısı Burak Avcıoğlu tarafından oluşturulup Creative Commons Attribution-Gayriticari-ShareAlike 4.0 Uluslararası License lisansı ile korunmaktadır.

Bu yazı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu‘nun ilgili maddelerince koruma altına alınmıştır. İlgili yazıdan yapılacak her alıntıda kaynak gösterilmesi zorunludur. Aksi taktirde TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem başlatılır.