9 Kasım 2013

Plate.im Araç Sahipleri için Sosyal Medya Uygulaması

Plate.im

Plate.im araç sahiplerinin araç bilgileri ile Iphone üzerinden kayıt olduğu bir IOS uygulamasıdır. Uygulamanın şuan için Andorid desteği bulunmamaktadır. App Store'dan uygulamayı indirip kurabilirsiniz. Facebook hesabınız ile önce üye oluyorsunuz daha sonra sizden Araç Plakanız ve Araç Modelinizi istiyor kayıt olurken.

Bu sosyal medya uygulaması daha yeni olmasına rağmen şimdiden 10.000 kullanıcı  tarafından indirilmiştir. 3 kişilik çekirdek bir ekiple geliştirilmesi devam eden uygulama 6 ay gibi bir sürede 10 bin kullanıcıya ulaşmış. plate.im’i en fazla kullanan ülkeler başında %79 ile Türkiye ardından ABD, Rusya, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri olduğu servisin kurucu ortağı Serkan Erdoğmuş’un aktardığı bilgiler arasında.

Plate.im

Uygulamada en güzel özellik araç plaka sorgulaması. Trafikte plakasını merak ettiğiniz birini uygulamada sorgulayarak bulup arkadaş olarak ekleyebiliyorsunuz. Zaten uygulamanın amacıda Trafikte sosyalleşmek. Bu uygulama hem aynı araç modeli sahipleri içinde bir sosyal medya icrası olacaktır. Umarım Android sürümü de yakın zamanda çıkar. Proje Ekim 2012'de başlamış olup şimdiden büyük ilgi görmekte.