10 Ocak 2013

Google Adsense Geçersiz Tıklama ve Ban Sebebi

Google Adsense Geçersiz Tıklama ve Ban Sebebi

Google Adsense, kazanç sağlayan üyelerin hesabını banlama gerekçesi olarak en çok geçersiz tıklama sebebini söylüyor ve hesabı gelirleri ile birlikte komple kapatıyor. Google için bunun birçok sebepleri olabilir. Reklamlara tıklamaya teşvik etmiş olabilirsiniz. Ya da en çok karşılaşılan durum sitenizi ziyaret eden kullanıcıların yanlışlıkla tıkladığı reklamlar olabilir. Bunun sonucunda banlanmış olabilirsiniz.

Google Adsense maalesef hesabınızda tıklanma yapılan miktarı kesme yerine tüm hesaptaki parayı iptal ediyor. Bu durum birazcık Google'ın acımasızlığıdır. Kendisi piyasada tekel olduğu için böyle davranıyor. Özellikle Türkiye Adwords kullanıcılar işin içine girince bu gereksiz banlama olayları daha da arttı.

Bu sebeple ilk olarak sitenizin reklam yerleşimlerini gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Sonraki kısım ise aynı site ile tekrar başvuru yapabilirsiniz. Lakin bu yukarıda belirttiğim hususları dikkate aldıktan sonra. Google Adsense BAN açtırma sadece Domain ban yediyse olur. Çünkü o zaman hesabınızdaki para miktarı kesintiye uğramıyor. Eğer hesabınız kapatılmışsa ve tamamen iptal edilmişse maalesef geri getiremiyorsunuz.

Ne kadar itiraz formu doldursanız da alacağınız cevap: "Hesap verilerinizi ayrıntılı bir şekilde inceledikten ve geri bildiriminizi değerlendirdikten sonra uzmanlarımız, AdSense hesabınızı yeniden etkinleştirmemizin mümkün olmadığı kanısına vardı."

Problemi aşmak için Google Adsense itiraz formunu doldurabilirsiniz fakat Google'ın Türkiye ofisi veya bir müracaat yeri olmadığı için mesajlar hep aynı.

Son olarak aynı Domain adı ile Adsense yeniden başvururken Kardeşiniz, Anneniz, Babanız veyahut bir başka yakınınız adına başvuruda bulunmanızda hiçbir sakınca yok. Banka hesap bilgilerinde yine bu yakınlarınızdan hangisi adına başvurduysanız onun adına girebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 22.01.2021