12 Eylül 2012

Turkcell T20 (U8650) Overclock ve Sonic OC Kernel Güncellemeleri

Overclock, işlemciyi zorlayarak daha iyi performans ve hız almak için yapılan bir işlemdir. Kernel yani çekirdek dosya ise kullandığınız ROM'un ana sistem dosyasıdır. Hangi forumda veya sitede Kernel güncelleme görürseniz sakın atlamayın çünkü çok iyi bilen kişlerin yapacağı bir işlemdir Kernel güncelleme. Ben asla tavsiye etmiyorum. Çünkü sizde Custom Rom veya başka sürüm stabil bir Rom vardır. Siz T20 Kernel güncelle diye bir dosya indirip CWM'den kurarsınız sonra telefonunuz açılmaz baştan Custom ROM atmak zorunda kalırsınız.

Her ROM'un kernel dosyası ve sürümü farklıdır bu yüzden bu işe girmenizi tavsiye etmiyorum. Gelelim Overclock işlemine. Bende CyanogenMod- 7.2 Benru89 v4 Rom yüklü olduğu için direk AnTuTu CPU Master ile Overclock yapacağım.

T20 için en fazla seviyeyi 729 MHz'ye getirin. Zaten fazlasını yaparsanız telefon kapanacaktır aşırı ısınmadan. Resimdeki gibi Scaling smartassV2 yaparak ve MHz seviyesini 650 civarına getirerek Apply yapın ve bu şekilde kullanabilirsiniz.

Huawei'nin Stabil Rom larında boşuna bu işlemi denemeyin çünkü ve Kernel güncellemesi hemde Root işlemleri yapmanız gerekmektedir. Bu yüzden Benru Custom Romu olanlar denesin bunu.