12 Eylül 2012

Turkcell T20 Clockworkmod Recovery Kurulumu (CWM)

Turkcell T20 Clockworkmod Recovery Kurulumu (CWM)

Son gelen mesajlardan sonra bu konuyu burada yazmaya ve arşiv olarak tutmaya karar verdim siz T20 Kullanıcıları olarak. Bildiğiniz gibi telefonumuzda Custom Rom (cyanogen, miui, vb.) veya Root atabilmek için Clockworkmod Recovery kurulu olması gerekiyor. Clockworkmod Recovery veya CWM nedir diye soracak olursanız, Turkcell T20 yani U8650'nin gelişmiş Boot Menüsüdür.

Turkcell T20'nin kendi Boot menüsü ile Custom Rom veya Root atma işlemi yapamadığımız için CWM işlemini yapıyoruz. Bunu telefonunuza bir kere yapmanızı tavsiye ederim ve T20 için en zor işlem CWM diyebilirim. ROM ve Root atmak en kolay iş fakat CWM atma işlemi başarısız olursa telefon açılmama ihtimali var. Fakat Turkcell T20'nin Turkcell uygulamaları ve gereksiz 2.3.3 sürümünden sıkıldıysanız kesinlikle bu işlemi yapmak zorundasınız.

Peki Bu işlemi yapmadan ROM atılmıyormu? atılıyor, Stabil ROM'lar fakat onları Root yapamazsınız. SuperUser yetkisiz ama Stabil ROM kullanmak isteyenler CWM kurmadan yazılım yükseltme kısmından dload klasörü atıp yapabilir. Bu kadar açıklama eminim yararlı olmuştur.

Şimdi işlem sırasına göre Clockworkmod Recovery 6.0.1.0 Kurulumuna geçelim

1) Huawei ADB Sürücüleri olan dosyayı indirin. DriverSetup.exe dosyası çıkacak onu bilgisayarınıza yükleyin.

2) T20′nin Ses Kısma + Güç tuşlarına 10 saniye kadar basılı tutarak cihazı Fastboot moduna alın

3) ClockworkMod Recovery 6.0.1.0 dosyasını indirin. RAR dosyasından Recovery’i çıkartın ve Yükle.bat dosyasını çalıştırın.

4) Cihazınız fastboot modunda iken PC’nize bağlayın ve ekrandaki adımları takip edin.

Recovery Flash’tan sonra cihazınız Recovery’e boot edecek. İşlemler bitince Telefon yeniden başlayacaktır. Boot ekranı yüklendimi diye bakmak için

T20′nin Ses Kısma + Güç tuşlarına 10 saniye kadar basılı tutarak CWM arayüzüne bakabilirsiniz. Aşağıdaki resim çıkacaktır.