25 Haziran 2012

Blog Backlink ve SEO için Önemi

Blog Backlink

Blog Backlink: İlk önce blog backlinkden başlayalım. Blog backlink kaliteli blog sitelerine yorum yapılarak, site adresi de yazılarak alınan backlink türüdür. Linkinizin verilebilmesi için yorumun onaylanması gerekir.Bu nedenle iyi yorumlar yapmanızı tavsiye ederim. Yani kişi SEO ile ilgili bir makale yazdıysa, siz de şöyle de yapılabilir mi diye başlayarak fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Onaylanırsa backlink kazanmış olursunuz. Hatta kelime bazlı yükseliş bile sağlayabilirsiniz.

Google'ın kuruluş felsefesinde anahtar kelime(Keywords) için baz aldığı yöntem link sayısı idi. Yahoo ve Excite gibi arama motorlarından sonra kurulan Google, arama algoritmasında ki temel mantığı aranan anahtar kelimeye en çok hangi site link verdiyse onu başta çıkarıyordu. Diğer arama motorları sadece dizin sitesi görevi görüyordu ve reklam satarak ayakta kalmaya çalışıyorlardı. Bu yüzden hedef kelimeye Backlink çalışması her zaman önemlidir. Backlink alınan sitenin PR ve diğer değerleri her zaman önemlidir fakat PR değeri 0 bile olsa Türkçe bir kelime için ne kadar çok Türk lokasyonlu siteden Backlink alırsanız o kadar iyidir.


Google için en önemli blog servisi Blogspot'tur. Bunun üzerine gidin ve kaliteli bloglar bulmak için Google'da "blogspot" şeklinde aratın. Her bloga yapacağınız yorum yazısı farklı olsun, aynı stil yorumu kullanmayın. Pagerank 3 ve yukarısı siteler her zaman önemlidir, başlarken önce bu sitelerden başlayın.

Örnek Yorum Kodu
Paylaşım için Teşekkürler. <a href="http://www.burakavci.com.tr" rel="dofollow">Burak Avcıoğlu</a>

Blogspot adreslerin Google'da Blogspot veya Blog şeklinde aratarak bulabilirsiniz. Türkçe sayfalar olarak detaylı aramalar yaparak en iyi Türkçe Blog sayfalarına ulaşabilirsiniz.