27 Mayıs 2011

Tweetdeck Kullanımı: Twitter Yazılımı

Tweetdeck Kullanımı

Twitter, Facebook ve Myspace gibi sosyal paylaşım hesaplarınızı kontrol etmenize yarayan program. Güzel bir arayüze sahip ve Twitter kullanıcıları için işe yarar bir yazılım. iphone, ipod touch ve Android içinde yapmışlar bu programı. Ayrıca ücretsiz.

Yazılım esasen Tweeter arabirimi diyebiliriz. Adobe Air üzerinde çalışıyor. ister bilgisayarınıza indirip kurun isterseniz Chrome Web Browser'a kurup da kullanabilirsiniz.

Birden fazla Facebook ve Twitter hesabınız varsa bu program ile aynı tek bir arayüzden diğer twitter hesaplarınızıda yönetenilirsiniz.
Bu Twitter client'ın ufak tefek eksiklerinin yanında en fazla rahatsızlık veren eksikliği tek kolon gösterimi yaparken kolonları tek kolona indirgemeyip, yine yan yana dizili bırakmasıdır. umarım bunu hallederler.

Tweetdeck uygulaması: www.tweetdeck.com

Tweetdeck Bilgisayar için: www.tweetdeck.com/desktop

Tweetdeck Uygulamasını indirmek için; web sitesine girin ve Desktop resmine tıklayınız. Çıkan sayfada Download kısmına basınız ve sizden Adobe Air yüklenmesini isteyecektir Evet diyerek seçeneklerden ilerleyiniz. Masaüstünüze Tweetdeck Kısayol Simgesi gelecektir yükleme bitince.

Kısayol Simgesine tıklayarak uygulamayı açın ve sizden hangi hesaba girmek istiyorsanız onu soracaktır. Twitter, Facebook veya Myspace. birini seçerek hesabınıza giriş yapabilirsiniz ayrıca birden fazla Facebook veya Twitter hesabınızıda tek bir arayüzden yönetebilirsiniz Tweetdeck sayesinde. Bir başka rahatsız edici unsur ise yeni bir tweet geldiğinde sol üst köşede hep uyarı çıkması ve sizin bunu kapamanız. bunu halletmek için  Ayarlardan (Settings) Notifications sekmesine gelerek halledebilirsiniz.

Son olarak: Tweetdeck projesi Twitter tarafından satın alındı, umarım programı dahada geliştirilir sosyal medya ve ağları için çok önemli bir uygulama.