24 Nisan 2010

LG X130 Netbook Kronik Kapanma Sorunu

LG X130 Netbook Kronik Kapanma Sorunu

Uzun süredir bir problem çıkmamıştı diyordum tam LG X130 Netbook cihazım arıza verdi. Bir süredir araştırmıştım hatta makale yazmıştım. Üç ay önce aldım akşam eve geldim çantadan çıkardım açılmıyor şarja takayım dedim şarj ışığı yeşil yandı oysaki turuncu yanması lazımdı, Power tuşuna bastım ışıklar söndü, pili çıkarıp çalıştırmayı denedim şarj cihazı ile tekrar aynı hatayı verdi.

Problemin pilden kaynaklanmadığını anladım. Biraz araştırdım konuyu şuna ulaştım LG X130-120 ve 110 serilerinde BIOS Update sorunu oluyormuş ve Laptop açılmıyormuş bu sorun LG cihazlarda kronik sorunmuş Firmware güncellemesi gerekiyormuş. Açılmayan bilgisayara güncellemeyi bir tek servis yapar (: Ana kart üzerindeki Bios sökülüp yapılması lazım ben de Electro Word'e cihazı verdim sorunu da anlattım 15 gün içinde dediler bir de şunu deyim Electro Word müşteri hizmeti çok iyi değildir umarım cihaz sağlam ve eksiksiz gelir daha önce Acer vermiştik adamlar ekran sorununu yapıyor ama kamera çalışmıyor en son yeni laptop verdiler başka marka böyle saçmalık bir tek Türkiye'de olur zaten.

Benim sorunuma gelelim bu sorun yazılımsal bir sorunmuş. Aslına bakarsanız Netbook markaları üzerine bir daha araştırma yapacağım bana sorarsanız arabada Mercedes neyse Laptop ta Lenovo odur. IBM ürünü ne de olsa bence en baba laptop yeryüzündeki LG Çin malı gerçi kalitesiz değil ama bu kronik sorunu yüzünden gözümden düştü herkese önerirdim LG X130 artık önermiyorum.

Burak AVCI - Update: 10.11.2020